Cathie Wood voorspelt bitcoin koers van $500.000 binnen 5 jaar

Ark Invest CEO Cathie Wood staat erom bekend gewaagde voorspellingen te doen als het gaat over de toekomst van de bitcoin koers. Richting het einde van 2021 onderbouwde Cathie Wood een bitcoin koers van 500.000 dollar binnen een tijdsbestek van vijf jaar. Voor 2030 verwachten de analisten van Ark Invest zelfs een bitcoin koers van 1 miljoen dollar.

Geen woorden maar daden

Het blijft voor Ark Invest niet alleen maar bij het praten over de potentiële waarde van bitcoin in de toekomst, ze investeren ook actief in bedrijf die een indirecte of directe relatie met de asset hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo is bijvoorbeeld de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) de op twee na grootste holding voor de Ark Next Generation Internet ETF. Verder heeft het in het vlaggenschip, de Ark Innovation ETF een grote positie in Coinbase, die het ook in de Ark Next Generation ETF en de Ark Fintech ETF heeft.

Dat de voorspellingen van Wood weleens uitkomen kunnen we zien aan haar voorspelling over Tesla. In 2018 voorspelde Wood namelijk dat het aandeel Tesla de 4.000 dollar zou raken. Uiteindelijk is dat – gecorrigeerd voor de stock splits – in januari 2021 gelukt.

Wat betekent dat voor bitcoin?

Als de voorspellingen van Cathie Wood en Ark Invest over bitcoin uitkomen, dan kan een investering van vandaag van 100 dollar in bitcoin weleens heel veel waard worden in de jaren 2026 en 2030.

Voor het jaar 2026 verwachten Ark Invest en Cathie Wood een bitcoin koers van 500.000 dollar. Daarmee zou een investering van 100 dollar vandaag in 2026 2.083 dollar waard zijn.

Diezelfde investering zou, mits bitcoin in 2030 inderdaad 1 miljoen dollar waard is, over iets meer dan zeven jaar zelfs 4.166 dollar waard zijn. Om die enorme koerswinsten te pakken moet bitcoin vanaf hier echter nog wel even gaan vlammen.

Op dit moment lijkt het optimisme rondom bitcoin even niet aanwezig, maar we weten allemaal dat dingen snel kunnen veranderen in deze markt.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....