Bitcoin koers levert volledige Grayscale-stijging in, problemen op komst?

De bitcoin koers steeg met ruim 5 procent nadat bekend werd dat Grayscale zijn ETF-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gewonnen. Inmiddels is die volledige stijging weer ingeleverd en lijkt het pessimisme terug te keren op de markt. Volgens de populaire analist Miles Deutscher is de daling een "duidelijk signaal van de markt."

Bitcoin toont zwakte

Deutscher omschrijft de situatie als een "signaal" van onderliggende zwakte van de markt. De bulls hebben al langer moeite om het positieve momentum te herpakken en die realiteit werd de afgelopen uren eens te meer duidelijk.

Het lijkt erop dat de macro-economische omstandigheden de markt weer volledig in zijn greep hebben en we nog even geduld moeten hebben voordat we echt weer van een nieuwe bullmarkt kunnen spreken.

Ergens is het ook niet vreemd om deze dalingen te zien, omdat we met het nieuws over de overwinning van Grayscale natuurlijk nog helemaal geen bevestiging hebben wat een Spot Bitcoin ETF betreft.

De SEC krijgt simpelweg opnieuw de kans om een beter argument voor de afwijzing op tafel te leggen. Voor nu is de grote vraag natuurlijk of dat argument ook wel bestaat.

SEC kiest voor uitstel

In de nacht van donderdag op vrijdag goot de SEC koud water over de markt, door de beslissingen op meerdere ETF-aanvragen uit te stellen tot oktober. De dalingen laten zien dat veel mensen stiekem hadden gehoopt op een goedkeuring in september, die er nu dus niet is gekomen.

Eerder deze week voorspelde Roxanna Islam van VettaFi al dat de SEC zijn beslissingen over de aanvragen waarschijnlijk zou uitstellen.

Die voorspelling is nu dus uitgekomen. In principe is er nu geen man overboord, omdat de SEC nog altijd met een argument moet komen voor de eventuele afwijzing.

Coin Bureau stelt in een pessimistische bui dat de SEC blijkbaar "meer tijd nodig heeft om met nieuwe excuusjes te komen." Daar begint het zo langzamerhand wel een beetje op te lijken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....