Bitcoin koers stijgt 18% in een maand

Bitcoin is aan een verse stijging boven de weerstandszone van 23.000 dollar begonnen. Volgens enkele analisten heeft deze rally zelfs de potentie om bitcoin tot een koers van 25.000 dollar te brengen. Met deze stijging handelt bitcoin ook weer boven het 100-uurs voortschrijdend gemiddelde.

Volgende weerstand op 24.200 dollar

De volgende “sleutelweerstand” voor bitcoin komen we tegen rond de 24.200 dollar. Dat is namelijk de koers waar we eerder ook zijn afgewezen tijdens de volgende run omhoog. Op het moment van schrijven lijken de bulls te vechten om boven de 24.000 dollar uit te btreken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers stijgt 18% in een maand

Als het niet lukt om die binnen nu en een paar uur te doorbreken, dan kunnen we nieuwe correcties verwachten. Op de weg naar beneden is de 23.740 dollar het eerste steun-niveau dat we tegenkomen op de uurgrafiek.

Daarna komt de 23.350 dollar aan de beurt. In het ergste geval vallen we de komende uren naar de steunzone van 22.450 dollar. Momenteel lijken de bulls echter de touwtjes in handen te hebben. Al weten we ook dat in de bitcoin-wereld alles binnen een ogenblik kan veranderen.

Vandaag bitcoin van 25.000 dollar?

Als het bitcoin lukt om de 24.000 dollar en de 24.200 dollar te doorbreken, dan ligt de weg naar de 25.000 dollar in theorie open. Het mooie hieraan is dat bitcoin tussen de 25.000 dollar en 30.000 dollar weinig weerstandszones kent.

Het is op basis daarvan dus mogelijk dat bitcoin daarna in één keer doorstoomt naar een koers van 30.000 dollar, waarmee de bearmarkt definitief ten einde zou zijn. Op dit moment is daar echter nog geen sprake van en moeten de bulls zich eerst op het huidige prijsniveau bewijzen.

De MACD op de uurgrafiek begint in ieder geval zijn bullish-momentum te verliezen, wat niet in het voordeel van een nieuwe rally spreekt. Uiteindelijk is het dan ook onmogelijk om met zekerheid dingen te concluderen over het korte termijn verloop van de bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....