Bitcoin koers loopt risico op scherpe daling, indicatoren springen op rood

Bitcoin is vanaf de 23.000 dollar aan een verse daling begonnen die ons inmiddels tot onder de 22.000 dollar heeft gebracht. Met die daling handelt bitcoin nu onder de 22.500 dollar en het 100-uurs voortschrijdend gemiddelde. Voor nu lijkt het belangrijk dat bitcoin in ieder geval de 21.450 dollar weet vast te houden.

Wat is er gebeurd?

Niet lang geleden brak bitcoin nog overtuigend boven de 24.000 dollar uit en was het optimisme weer terug. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en handelen we “gewoon weer” op 21.800 dollar. Rond het huidige prijsniveau lijken de bulls echter wat actiever en maken ze het de bears relatief moeilijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers loopt risico op scherpe daling, indicatoren springen op rood

Na het verliezen van de belangrijke blauwe bullish-trendlijn is het even zoeken voor de bulls. Het is dan ook te hopen dat we de support rond de 21.800 dollar en in ieder geval de groene lijn rond de 21.400 dollar weten te behouden.

Lukt dat niet, dan wordt het omlaag kijken geblazen en gaan we mogelijk richting een nieuw lokaal dieptepunt voor bitcoin tijdens deze bearmarkt. Een scenario waar de meeste bitcoiners na maanden van ellende even niet op zitten te wachten.

De weg omhoog

De volgende weerstand op de weg omhoog voor bitcoin ligt op 22.500 dollar. Een sluiting boven dat niveau kan bitcoin klaarmaken voor verdere stijgingen. In dat geval kan de koers zelfs tot de 23.000 dollar doorstijgen.

Als dat lukt, dan ligt de volgende grote weerstand op 24.000 dollar, het niveau waar we tijdens de laatste run omhoog zijn gestrand op de hevige weerstand van de beren. Helaas voor dit scenario creëert de MACD op de uurgrafiek momenteel meer momentum in de bearish-zone.

Op de uurgrafiek ziet het er momenteel dus niet fantastisch uit voor bitcoin, maar het blijft uiteindelijk maar technische analyse en geen exacte wetenschap. Er kan van alles gebeuren en daarom is het vooral zaak om dit soort analyses te beschouwen als een klein hulpmiddel of vermaak, maar zeker niet om er je strategie op te baseren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....