Bitcoin koers richting $24.000, handelaren waarschuwen voor terugval

De bitcoin koers gaat de laatste dagen als een raket. Dat mocht ook wel weer een keer, nadat we maanden van neerwaartse prijsactie moesten slikken. Veel van het optimisme dat we momenteel zien komt voort uit het feit dat bitcoin weer boven de 23.000 dollar en daarmee het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde handelt.

Bitcoin koers richting $24.000, handelaren waarschuwen voor terugval
Daggrafiek van bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Bron: TradingView

Hoewel er momenteel handelaren zijn die al spreken over een klim richting de 30.000 dollar, zijn er ook nog analisten die aangeven dat het om een fakeout gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Herpakken van het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde

De opwaartse koersbeweging boven die ons boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde bracht is voor Rekt Capital een belangrijk focuspunt op dit moment. "Voor het eerst in weken doet bitcoin een goede poging om het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde te herpakken als steunpunt", aldus Rekt Capital.

Het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde is een veelbekeken indicator de afgelopen weken, omdat het historisch gezien een enorm belangrijke lijn is geweest tijdens bearmarkten. Met name om te bepalen waar en wanneer we nu eindelijk die dekselse bodem bereikt hebben. "Bitcoin heeft een week-kandelaar boven de 22.800 dollar nodig om het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde succesvol te bevestigen als steunpunt", aldus Rekt Capital.

Nog altijd ruimte voor terugval

Niet iedereen is optimistisch en er moet nog wel wat gebeuren voordat we de neerwaartse trend daadwerkelijk hebben gebroken. Een paar groene kandelaren zijn immers niet genoeg om een trend die al maanden gaande is te breken. Volgens Phoneix IFC is met name de rode weerstandszone een belangrijke om te breken.

Pas als we erin slagen om een dagkandelaar boven de 23.000 dollar af te sluiten, dan mogen we weer "bullish bets" plaatsen. Tot die tijd is het beter om nog even de kat uit de boom te kijken en verwacht Phoneix ICF zelfs een daling naar de 18.000 dollar. "Wees geduldig en voorkom emotioneel handelen", aldus het advies van Phoneix ICF.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....