‘Bitcoin koers mogelijk nogmaals onderuit voordat gigantische stijging begint’

De kwakkelende bitcoin koers en de macro-economische onzekerheid die al maanden boven de markt hangt zijn voor veel mensen een bron van zorg, maar niet voor Mike McGlone van Bloomberg. De grondstoffen-strateeg van Bloomberg roept op tot kalmte, ondanks dat de markten blijven bloeden als gevolg van de macro-economische tegenwind.

Bitcoin toont kracht ten opzichte van aandelen

Het feit dat bitcoin, vrijwel de enige asset ter wereld die 24 uur per dag en 7 dagen per week verhandelbaar is, relatief stabiel blijft terwijl de Nasdaq 100 en S&P 500 stevige tikken te verwerken krijgen wijst op een mogelijke ontkoppeling van bitcoin met de traditionele financiële markten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot nog toe handelde bitcoin behoorlijk synchroon met de traditionele financiële markten, waardoor mensen zich afvroegen of bitcoin daadwerkelijk te kwalificeren is als een risk-off asset.

De huidige ontkoppeling van bitcoin met de traditionele financiële markten wijst erop dat bitcoin zich mogelijk gaat bewijzen als risk-off asset. Dit komt omdat de meeste mensen die het beoordelen als een soort tech-aandeel inmiddels uit de markt zijn. Wat dan overblijft zijn de hodlers die tegen geen enkele prijs willen verkopen.

Risico bitcoin richting nieuw dieptepunt ten opzichte van aandelen

Een opkomende asset-klasse of technologie gaat over het algemeen gepaard met hoge volatiliteit en veel risico. Dat maakt het interessant om te zien dat het risico voor bitcoin volgens de analisten van Bloomberg nieuwe dieptepunten nadert ten opzichte van het risico voor aandelen.

De reden hiervoor is volgens Bloomberg dat bitcoin steeds meer mainstream wordt. Als gevolg daarvan is de 90-daagse volatiliteit gezakt naar de bodems van 2020. Na 90 werkdagen in 2022 is bitcoin rijp voor een herhaling van 2020. Destijds zakte de volatiliteit van bitcoin ook ten opzichte van aandelen.

Toenemende adoptie en institutionele acceptatie lijken ten grondslag te liggen aan de goede prestaties van bitcoin ten opzichte van de Nasdaq. Bloomberg acht het op basis daarvan waarschijnlijk dat bitcoin de groei doorzet en we een goed vervolg van 2022 tegemoet gaan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....