Bloomberg: Bitcoin in de buurt van een bodem als de RSI een goede indicator is

Bitcoin is vandaag tot bijna 38.000 dollar teruggevallen en heeft het wederom zwaar. Mede vanwege het feit dat het er nu echt op lijkt dat de Federal Reserve op de rem gaat trappen en de Russische centrale bank die een algeheel verbod overweegt.

Volgens een analyse van de experts hebben de verkopers echter weinig adem meer en kan hun dominantie binnenkort afnemen. De RSI van bitcoin is namelijk in de ‘magische’ 30-40 zone terechtgekomen, wat over het algemeen wijst op het bereiken van de bodem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoinprijs in euro’s:

Bears verliezen energie om prijs te drukken

Historisch gezien verliezen bears hun kracht wanneer de RSI van bitcoin onder de 40 zakt en zwaar oververkocht is. De RSI is een indicator uit de technische analyse die in 1978 door analist J. Welles Wilder is uitgevonden.

Sinds januari zit bitcoin al in een ‘oververkocht’ zone wat de RSI betreft en nu lijken we de bodem helemaal bereikt te hebben. Met een klapper van bijna 10 procent heeft bitcoin een pittige 24 uur achter de rug.

De paniek op de markt lijkt voor het grootste gedeelte toegeschreven te kunnen worden aan de Amerikaanse Federal Reserve, die nu daadwerkelijk de rente gaan verhogen. Hetgeen ervoor zorgt dat mensen hun risico-assets verkopen om alvast wat ‘veilige’ dollars op de rekening te hebben.

Liquidatiegolf van 726 miljoen dollar

Met de klapper van bitcoin zijn ook de hefboomhandelaren voorzien van een pijnlijke tik in het gezicht. In de afgelopen 24 uur is er namelijk voor 726 miljoen dollar aan longposities geliquideerd.

Hetgeen maar weer eens laat zien dat het in deze markt niet slim is om met geleend geld te spelen. Bitcoin staat er nu eenmaal om bekend onverwachtse bewegingen te maken, wat werken met een hefboom eerder gokken dan investeren maakt.

Het is nu afwachten wat bitcoin gaat doen, want er zijn analisten die verwachten dat we nog verder zullen zakken en dat de 30.000 dollar tot de mogelijkheden behoort. On-chain lijken we al weken ‘op de bodem te zitten’ maar iedere keer blijkt die bodem toch lager te zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.