Bitcoin koers nu 14 dagen in de plus

Bitcoin koers nu 14 dagen in de plus

Bitcoin is slechts één dag verwijderd van een evenaring van een eerder record. Namelijk vijftien dagen achtereen in de plus eindigen. De laatste keer dat dat gebeurde was in november 2013, de tot nu toe langste reeks uit de bitcoingeschiedenis. De huidige reeks is nu 14 dagen bezig. Weet de grootste cryptomunt van de markt een nieuw record

In een eerder artikel is duidelijk dat bitcoin momenteel de nodige gemengde signalen afgeeft. Zo zijn grote entiteiten zoals whales nog niet dominant aan het accumuleren. Enkele andere on-chainmetrics staan er wel weer positiever voor zoals de SOPR en de Realized Price. Ook de MVRV laat een bodemvorming zien.

De Market Value Realised Value (MVRV) is de verhouding tussen de totale bitcoin markt en het totaal aan gerealiseerde waarde. De gerealiseerde waarde is het totaal aan alle bitcoin (in dollars), maar dan de laatst bekende waarde op de blockchain.

Uit deze verhouding rolt een cijfer, de Z-score. Hoe lager deze score, dus hoe dichter de market cap op de realized cap ligt, hoe dieper de bodem ligt van de marktprijs. Deze score ligt momenteel zeer laag, aldus analist Philip Swift.

Naast on-chaindata die meer lange termijn trend proberen te duiden, zijn er technisch analisten die meer een focus hebben op de korte termijn bewegingen van de koers. Technisch gezien zijn er ook nog de nodige uitdagingen, ziet TXMC. Op de onderstaande weekgrafiek moet bitcoin in zijn ogen door de $25.000 heen om een structurele trendbreuk te forceren.

Sinds eind 2021 is bitcoin als 'risicovolle' asset verkocht in een sterk veranderende macro-omgeving van krimp en veel minder nieuw geld op de markten. De hamvraag die al een tijdje boven de markt zoemt is: wanneer gaan de centrale banken minder hard op de rem staan. Vandaag is weer een dag met enkele tussentijdse macroberichten, waar we ook niet teveel koersbeweging van hoeven te verwachten. Niettemin kan het van invloed zijn op de koers, ziet ook Michaël van de Poppe. Onder meer de Europese Unie komt met een consumentenproductindex cijfer op de proppen.

Lees meer over:
Bitcoin prijs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties