“September zwarte maand voor bitcoin met daling naar $12.000”

Een analist die tijdens de 2017 markt hoge ogen gooide, laat nu ook weer van zich weten. Nicholas Merten, ook wel bekend als DataDash, iemand die 511.000 abo's heeft op YouTube. Hij voorziet een donkere periode voor bitcoin waarbij de cryptomunt zelfs tot $12.000 gaat dalen in september. In zijn ogen is de bearmarkt nog lang niet voorbij en is de opleving van bitcoin dit jaar slechts tijdelijk geweest.

Bitcoin koers in downtrend?

In de onderstaande sessie zegt hij onder meer: “We komen heel dichtbij het keerpunt waarbij we een shortpositie gaan openen omdat een belangrijke momentumindicator op de weekgrafiek gaat omdraaien".

Merten zegt ook dat hoewel bitcoin historisch gezien gecorreleerd is geweest met techaandelen, hij benadrukt dat bitcoin nu achterop begint te raken. Volgens de analist zijn aandelen van techbedrijven als Microsoft en Nvidia in opkomst terwijl bitcoin achterop blijft.

“Bitcoin heeft zeker enkele goede bewegingen gemaakt in de afgelopen paar maanden. De vraag die je jezelf echter moet stellen, is of dat zal blijven doorgaan. Zelfs als je terugkocht in november of je nu denkt aan kopen, vraag jezelf af of bitcoin nog steeds het leidende paard in de race zal zijn? Want wat we de afgelopen paar maanden hebben gezien, is erg vergelijkbaar met wat we zagen in prijsactie. Dezelfde exacte range die vroeger ondersteuning was in de laatste bullmarkt fungeert nu als weerstand. De koers is niet boven de $32.000 - $33.000 geraakt zoals veel mensen hadden voorspeld. Het blijkt dat mensen te hoopvol zijn, ze blijven hun targets bijstellen, nemen geen winst en zo raken ze gevangen tussen hun strategieën".

Wat zeggen andere analisten over de korte termijn? Het is volgens Rekt Capital om vannacht 2 uur Nederlandse tijd (weeksluiting) te sluiten boven de $27.600, anders betekent dit wederom een bevestiging van een negatieve trend. Dat level is van belang om weer in bullish vaarwater te geraken.

De Nederlander Gert van Lagen is positief gestemd: hij verwacht nog wel "enkele sterke groene candles" voor de weeksluiting.

Ook Mitch Geurtsen denkt in zijn analyse dat de zijwaartse actie naar het einde loopt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...