Bitcoin koers onder druk, ondanks instroom van institutioneel kapitaal

De bitcoin koers heeft het lastig, ondanks dat grote investeerders zich op dit moment met stevig kapitaal inkopen. Als we de gegevens van Datamish mogen geloven, dan heeft dat te maken met het openen van een grote hoeveelheid shortposities bij de beurzen.

Het negatieve sentiment op de markt kan moeilijk los gezien worden van de onzekerheid op macro-niveau. Met name het conflict in Oekraïne hangt als een zwaard van Damocles boven de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote fondsbeheerders kopen zich in

Ondanks de onzekerheid en matige prijsactie zijn de grote investeringsfondsen niet bang om bitcoin te kopen. Sterker nog, het lijkt erop dat ze deze periode gebruiken om meer bitcoin te vergaren.

Onder andere Brevan Howard Asset Management LLP en Tudor Investment Corp hebben hun bitcoin holdings vergroot. Al heeft dat er nog niet voor gezorgd dat we met overtuiging de 40.000 dollar hebben doorbroken.

Daarvoor hebben we waarschijnlijk meer zekerheid nodig. Niet alleen het conflict in Oekraïne, maar ook de plannen van centrale banken over de hele wereld om de rente te verhogen zijn niet in het voordeel van bitcoin.

Al moet nog maar blijken of centrale banken daadwerkelijk de mogelijkheid hebben om de rente te verhogen. Wellicht lukt het ze om op de korte termijn de rente wat op te hogen om de inflatie te temmen, maar op de lange termijn lijkt de enorme schuldenberg in de weg te staan.

‘Russen proberen grote hoeveelheden bitcoin te verkopen’

Als we Reuters mogen geloven, dan zijn er op dit moment veel vermogende Russen die op zoek zijn naar manieren om grote hoeveelheden bitcoin te verkopen. Niet alleen om het direct voor geld te verkopen, maar ook voor vastgoed in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat zou in theorie een flinke druk op de koers kunnen veroorzaken, maar het is frappant dat Russen juist op dit moment hun bitcoin willen verkopen. Je zou verwachten dat juist bitcoin een veilige asset is om je vermogen in te bewaren, mits dat in een eigen wallet is.

Eén van de bronnen geeft zelfs te kennen het verzoek te hebben gekregen om voor 2 miljard dollar aan bitcoin te verkopen. In hoeverre dat waar is moet nog blijken, maar waarschijnlijk gaan we er nooit achterkomen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....