Reuters: Russen willen miljarden aan bitcoin en cryptocurrency verkopen in VAE

Russen willen miljarden aan bitcoin en cryptocurrency verkopen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dat meldt Reuters in een verslag.

Het gaat voor zover bekend om speculatie, er zijn nog geen harde bewijzen gedeeld voor deze theorie. Een anonieme broker geeft aan dat er verschillende verzoeken kwamen vanuit Zwitserland. Een van de verzoeken was een hele grote: $2 miljard aan bitcoin omzetten naar dollars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"We hebben één man (ik weet niet wie hij is, maar hij kwam via een broker) en hij zei: 'We willen 125.000 bitcoin verkopen.' En ik heb zoiets van: 'Wat? Dat is $6 miljard, jongens.' En toen zeiden ze: 'Ja, we gaan het naar een bedrijf in Australië sturen."

De bronnen zijn dus anoniem. Adam Back uit zijn twijfels over deze quote. Australië staat niet bepaald bekend als plek waar je financiële sancties kunt ontwijken. Volgens Reuters willen de Russen naast dollars ook graag investeren in bijvoorbeeld vastgoed.

Zaken als dollars en vastgoed zijn echter wel makkelijker in beslag te nemen dan bitcoin. Als je onder sancties uit wil komen lijkt het investeren in vastgoed niet bepaald een juiste strategie.

Meltem Demirors vindt dat deze berichten erg veel lijken op eerdere geruchten over trading desks. Over-the-counter desks zouden in 2018 en 2019 massaal bestellingen hebben ontvangen van tienduizenden bitcoin.

Bitcoin

Bitcoin is op het netwerk niet te stoppen. Een transactie wordt op termijn altijd opgepakt als je de juiste transactiekosten betaalt. Daar buiten zijn er echter wel maatregelen te nemen om geldstromen tegen te houden. Denk bijvoorbeeld aan het blokkeren van tegoeden bij cryptobeurzen en/of banken, zoals de sancties tegen Rusland.

Daarnaast zijn er ook veel databedrijven (zoals Chainalysis) die het netwerk goed in de gaten houden. Hun diensten en software worden weer gekocht door overheidsorganisaties. Het ontwijken van sancties met bitcoin kan, maar het is zeker niet gemakkelijk. Totale privacy op het netwerk is namelijk erg moeilijk te verkrijgen. En één fout kan fataal zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...