Bitcoin koers hangt aan zijden draad bij $20.000, techaandelen krijgen klap

De bitcoin koers heeft flink ingeleverd de afgelopen 24 uur met een min van 8,3% op moment van schrijven. Ook techaandelen krijgen een klap: 1.600 miljard dollar aan waarde is uit de techmarkt gehaald.

Bitcoin koers hangt aan zijden draad bij $20.000, techaandelen krijgen klap
bitcoin 1-uursgrafiek

Aanleiding is het hogere inflatiecijfer dat dinsdag door de Amerikaanse arbeidsinstantie bekend is gemaakt. Deze viel met 8,3% hoger dan vooraf door analisten was verwacht. De markt verwacht nu dat de Federal Reserve nog harder in de economie gaat ingrijpen, omdat de inflatie nog niet is afgekoeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor aandelen, edelmetalen en bitcoin is dat een minder gunstig scenario. Beleggers zoeken zekerheid in de dollar en Amerikaanse staatsobligaties. Bitcoin is dan te risicovol, maar ook succesnummers zoals Apple zitten in het verdomhoekje. De iPhone fabrikant verloor 154 miljard dollar in korte tijd.

Cointelegraph citeert onder meer Carol Schleif, investeringsstrateeg bij BMO Family Office. "Markten hebben wanhopig geprobeerd een bull-case voor te bereiden en de Fed te slim af te zijn, maar dat is gevaarlijk'.

Beleggers vluchten naar de dollar. De dollarindex (DXY), een mandje van fiat valuta ten opzichte van de dollar, is naar het hoogste punt in twintig jaar gestegen.

Bitcoin koers hangt aan zijden draad bij $20.000, techaandelen krijgen klap

Zodra de koers zakt, heeft dat ook gevolgen voor futurehandelaren die speculeren op de toekomstige koers van bitcoin. Zodra de markt een richting kiest die tégen hun trade ingaat, sluiten ze hun positie (of de positie wordt voor hen gesloten door een beurs afhankelijk van iemands marge op het handelsaccount). Coinglass heeft becijferd dat er 380 miljard dollar aan futures geliquideerd is op de gehele cryptomarkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.