“Bitcoin koers over 4 maanden op all-time high”

2208 totale weergaven
bitcoin bullrun

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan duurt het nog een kleine vier maanden voordat bitcoin op een nieuwe all-time high staat. Dat zou betekenen dat we rond april een nieuwe all-time high mogen verwelkomen voor bitcoin. Toevalligerwijs valt die voorspelling van Svenson redelijk samen met de volgende halving voor bitcoin, die in het verleden altijd voorafging aan een nieuwe bullrun.

Correlatie tussen bitcoin en aandelen

De primaire focus van Svenson ligt in zijn laatste analyse echter op de intrigerende connectie tussen de S&P 500 (aandelenindex) en de bitcoin koers. De S&P 500 vertegenwoordigt de 500 grootste bedrijven van de Verenigde Staten en stijgingen van de index zijn in het verleden vaak een voorbode geweest voor koersexplosies van bitcoin.

Svenson wijst onder andere op het patroon dat we vaak zagen in periodes die volgden op de halvings van bitcoin.

De halving is het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert. Ditmaal gaan we van 6,25 naar 3,125 bitcoin per blok.

Na de halving van 2016 duurde het volgens Svenson niet lang voordat de bitcoin koers een all-time high bereikte, nadat ook de S&P 500 naar nieuwe hoogtepunten klom. Op dit moment staat de S&P 500 op een all-time high en dat geeft Svenson vertrouwen.

Nieuwe all-time high op komst?

Op basis van de hoopgevende resultaten uit het verleden lijkt Svenson nu dus op korte termijn een all-time high voor bitcoin te voorspellen.

Image
bron: https://twitter.com/_Thom_Derks_

Het is echter belangrijk om te zien dat er na iedere piek van de S&P 500 die gelijkviel met een rentepiek, ook een recessie begon; zo blijkt uit de grafiek die ik recent op Twitter publiceerde.

Wat dat betreft is het ook nog goed mogelijk dat er een lastige en teleurstellende periode aankomt. We moeten niet vergeten dat de Amerikaanse centrale bank vanaf maart 2022 agressief de rente verhoogde.

Het zou heel bijzonder zijn als dat niet in een recessie (of in ieder geval significante economische schade) resulteert. We komen immers uit een periode van ~10 jaar waarin de rentes rond het nulpunt zweefden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd