Miljardair komt met advies: Focus je niet op de prijsactie van Bitcoin (BTC)

Chamath Palihapitiya raadt mensen aan om te investeren in Bitcoin (BTC), maar roept op om minder naar de dagprijs te kijken. Palihapitiya is een vroege investeerder in Facebook en kocht zelfs 1 miljoen BTC in 2013.

De ondernemer en investeerder is inmiddels miljardair en heeft dus misschien makkelijk praten, maar hij vindt de focus op de prijs niet goed voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Palihapitiya was actief bij Facebook en is tegenwoordig CEO van Social Capital en hij is Voorzitter van de Raad van Bestuur van Virgin Galactic.

Bitcoin prijs is rustig

De prijs van bitcoin is de afgelopen tijd relatief rustig. Sterker nog: de koers brak recentelijk een record. De prijs heeft nog nooit zo lang boven de grens van $10.000 gestaan.

In gesprek met CNBC legt Palihapitiya uit waarom hij bitcoin interessant vindt. Hij ziet bitcoin nog altijd als een hedge tegen het financiële systeem dat wordt beheerd door centrale banken en grote financiële instituten.

Hij benadrukt: beoordeel bitcoin niet op de korte termijn, maar kijk er met een blik voor de toekomst naar. Lees ook: Bitcoin: Hoge of lage tijdsvoorkeur?

Focus op de prijs en frustratie

Palihapitiya: ”Hoe meer mensen geobsedeerd zijn met de prijsactie, hoe meer het je gaat dwarszitten en frustreren. Zeker als het gecorreleerd lijkt met andere assets.”

Dat laatste is volgens hem niet het geval: ”De realiteit is dat het fundamenteel niet zo is, bitcoin wordt ondersteund door een reeks van ideeën die heel anders zijn dan de partijen die de wereld vandaag de dag runnen.”

Maar de bitcoin prijs is natuurlijk wel van belang voor allerlei bedrijven in de markt. Denk bijvoorbeeld aan miners, beurzen maar ook investeerders zelf. Een hoge prijs voor bitcoin is goede reclame, maar volgens Palihapitiya doe je er beter aan op andere dingen te letten.

1%

Je hoeft natuurlijk niet gelijk all-in te gaan om mee te doen in de wereld van bitcoin. Palihapitiya vindt dat minstens 1% van je portfolio uit bitcoin moet bestaan. Als een soort van verzekering die je rustig laat slapen.

Het is een hedge ”in het geval dat centrale banken en regeringen van de wereld op een landmijn stappen.” Wanneer het huidige financiële systeem niet meer te redden is, heb je in ieder geval een asset in handen die iets anders is dan de rest.

Chaos en bitcoin

Palihapitiya gaat nog een stapje verder: hij vindt dat je moet hopen dat je bitcoin nooit nodig hebt. Palihapitiya: ”De chaos die bitcoin stijgingen ondersteunen zijn situaties die je niet echt wil zien. Dat gezegd hebbende: als het gebeurd denk ik dat er een gigantische machtsherverdeling gaat plaatsvinden.”

Als het financiële systeem in elkaar stort dan is een klein deel van je vermogen mogelijk beschermd: ”stop het onder je matras en denk er niet aan.”

Negeren van de dagprijs

Het negeren van de bitcoin koers is niet altijd even makkelijk. En ook niet voor iedereen de juiste strategie. Het kan echter wel voor veel rust zorgen als je rustig bitcoin spaart, ongeacht de prijs op een bepaald moment. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een belegginstrategie die daarbij past: Bitcoin Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wil je wél op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers? Volg ons dan op YouTube.

Lees meer over:
Bitcoin

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Vroege Bitcoin Ordinals kunst verkocht voor 450.000 dollar

Honey Badger inscriptie nummer acht, die op 15 januari 2023 het levenslicht zag, is op...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: koers verplettert aandelen, goud en obligaties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

lange termijn crypto binance Bitcoin
Binance trekt licentie in Abu Dhabi in

Cryptobeurs Binance heeft een aanvraag voor een licentie in Abu Dhabi-licentie, aldus Reuters. Het is...

Bitcoin
Block start met pre-orders van Bitkey hardware wallet voor 95 landen

Block, het bedrijf van Jack Dorsey, gaat zijn self-custodial bitcoin wallet in meer dan 95...

Bitcoin
Do Kwon vecht besluit over uitlevering aan en gaat in hoger beroep

Do Kwon zou na 15 december uit Montenegro worden uitgeleverd. De mede-oprichter van Terraform Labs...

Lees meer