Bitcoin koers reageert heftig op nieuwe cijfers uit VS

Bitcoin koers reageert heftig op nieuws uit de Verenigde Staten. De Consumentenprijsindex (CPI) van de VS was 9,1% in juni . Dat is hoger dan de geschatte 8,8% die we eerder voorbij zagen komen.

Het zorgt voor onzekere tijden in de financiële markten. De CPI van Amerika wordt berekend door het Bureau of Labor Statistics (BLS). Zij nemen een gemiddelde van een pakket aan goederen en diensten. Het betekent simpelweg dat de diensten en producten in deze index gemiddeld met zo'n 9,1% zijn gestegen voor de consument.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het BLS is de belangrijkste bron voor statistieken over de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten.

Bitcoin koers

In de praktijk heeft ook gevolgen voor de koers van bitcoin. Er zijn tal van manieren om mee te doen in deze markt. Bitcoin valt echter vaak wel nog in de categorie voor 'risicovolle assets'. In een onzekere markt kiest men dus eerder voor de good old dollar of andere meer bewezen investeringen.

In onderstaande grafiek zie je de bitcoin koers van vandaag. Je kunt wel raden wanneer het nieuws over de CPI naar buiten kwam.

Bitcoin koers reageert heftig op nieuwe cijfers uit VS
De reactie van de bitcoin koers op het nieuws uit Amerika

Er lijkt momenteel nergens een veilige haven te zijn. Ook de aandelenbeurzen in de VS reageren op het nieuws. Futures op de Nasdaq daalde met 1,5%, de Dow Jones daalde met 0,6% ook. De futures bij S&P 500 daalde ook met 1%.

Kortom: financiële markten reageren op het nieuws uit Amerika.

Naast allerlei vage financiële producten heeft de hoge inflatie ook gevolgen voor de consument. In onderstaande tweet staan een aantal prijsstijgingen op een rijtje. Let op, het gaat hier om de stijging in een jaar tijd.

Meer kosten voor de gemiddelde Amerikaan betekent minder besteedbaar inkomen. Als je moeite hebt met rondkomen is het waarschijnlijk niet je eerste gedachte om in bitcoin te sparen. De recente koersdalingen dragen ook niet bij aan het sentiment.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...