Bitcoin koers blijft hangen rond $39.000

Bitcoin koers blijft hangen rond $39.000

Bitcoin heeft nog weinig tot geen reactie gegeven op het feit dat de Amerikaanse dollar een kleine correctie achter de rug heeft na het bereiken van het hoogste punt in 20 jaar tijd. Het lijkt erop dat de markt vooral afwacht of het daadwerkelijk om een correctie gaat of dat de dollar slechts even op adem komt om de weg omhoog vervolgens weer in te zetten.

Handelaren zien 40.600 dollar als cruciaal breekpunt

Bitcoin is de week relatief rustig doorgekomen, ondanks een 'rally' van de Amerikaanse dollar. De dollar lijkt eindelijk zijn rust te pakken na een rally die de wereldreservemunt naar het hoogste punt sinds 2002 bracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondanks de omgekeerde correlatie tussen bitcoin en de dollar heeft bitcoin daar tot op heden nog niet van geprofiteerd. De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe was desondanks optimistisch over de korte termijn prijsactie van bitcoin.

"Bitcoin komt in een nauw speelveld terecht en is klaar voor een grote impulsieve koersbeweging", aldus Van de Poppe tegenover zijn volgers op Twitter.

Van de Poppe zelf verwacht dat die grote beweging een opwaartse zal zijn, waarbij het doorbreken van de 40.300 tot 40.600 dollar cruciaal is. Lukt dat, dan ligt volgens hem in ieder geval de weg naar de 42.000 dollar open.

Capitulatie bij de hodlers?

We horen al maanden dat de lange-termijn hodlers zich weinig tot niets aantrekken van de matige prijsactie van bitcoin, maar volgens de populaire analist Root komt daar nu langzaam verandering in.

Een deel van de hodler-base verkoopt volgens Root momenteel om zichzelf te beschermen tegen het onzekere macro-klimaat dat momenteel heerst in de wereld. Vooral de groep die tussen de 18.000 en 69.000 inkocht heeft het volgens Root zwaar.

Interessant is dat Glassnode eerder deze maand nog wist te melden dat de hoeveelheid bitcoin in bezit van lange-termijn hodlers een all-time high heeft bereikt. We zullen zien of de verwachtingen van Root uitkomen.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties