Goedemorgen Bitcoin: ‘koers naar $1 miljoen in economisch doemscenario’

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ATM geïnstalleerd in Mexicaans senaatsgebouw

Het Mexicaanse senaatsgebouw huisvest vanaf heden op de 14e etage een ware Bitcoin ATM. De ATM is op dinsdag geïnstalleerd met de hulp van enkele wetgevers, waaronder Miguel Angel Mancera, het hoofd van de parlementaire groep van de Party of the Democratic Revolution (PRD).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Senator en uitgesproken bitcoin-enthousiasteling Indira Kempis deelde haar blijdschap over de ontwikkeling via Twitter met de volgende boodschap: "voor vrijheid, inclusie en financiële educatie in Mexico."

Arthur Hayes: bitcoin naar $1 miljoen in economisch doemscenario

Voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes heeft in een blogpost zijn kijk op de nabije toekomst beschreven. Hij voorspelt een bitcoinkoers van $1 miljoen, terwijl de Westerse economieën in verval raken.

De sancties van het Westen tegen Rusland, vanwege de invasie in Oekraïne, hebben de wereld op een geopolitiek en macro-economisch kantelpunt gebracht, betoogt Hayes. Op korte termijn proberen de VS en de EU van de afhankelijkheid van Russisch gas en voedsel af te komen. Op lange termijn zijn de gevolgen desastreus. Maar niet voor de bitcoinkoers.

"De ECB zit in de val, de EU is af, en binnen tien jaar zullen we weer lira, drachmen en Duitse marken verhandelen", voorspelt hij.

Temidden van dit inktzwarte scenario zou goud naar $20.000 stijgen en bitcoin naar $1 miljoen. De vraag in hoeverre dat goed nieuws is of een doekje voor het bloeden.

Cathie Wood: afwijzing spot bitcoin ETF door SEC slaat nergens op

Cathie Wood, de oprichter en CIO van ARK Investment Management, denkt dat de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een spot bitcoin ETF af te wijzen nergens op slaat.

Wood deed deze uitspraken tijdens de FTX/SALT Crypto Bahamas conferentie op woensdag, waar ze onder andere inging op de beslissing van de SEC om de aanvraag van ARK af te wijzen.