Novogratz: ‘Bitcoin koers van 30.000 dollar is onwaarschijnlijk’

Mike Novogratz staat bekend om zijn gewaagde uitspraken over de bitcoin koers. Vaak gaat het om voorspellingen van een bitcoin koers die onvoorstelbaar ver boven de koers van dit moment liggen. Nu geeft Novogratz aan voor de korte termijn weinig van bitcoin te verwachten. Hij ziet bitcoin de komende tijd namelijk niet boven de 30.000 dollar uitkomen.

Binnenkort geen bitcoin van 30.000 dollar

Op het moment van schrijven bungelt bitcoin op de 22.800 dollar en heeft het al enige tijd moeite om de 24.000 dollar te doorbreken. Iedere keer lijkt het erop alsof de bulls de controle overnemen, maar dan blijken de beren toch weer te sterk rond de 24.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nadat we de afgelopen weken enkele oplevingen hebben gehad, lijkt het optimisme weer langzaam terug te keren in de markt. Mike Novogratz doet daar echter niet aan mee. De miljardair die keihard onderuitging met zijn investering in Luna, waar hij overigens ook een tatoeage van heeft, ziet nu even weinig perspectief voor bitcoin.

In een interview met Bloomberg geeft hij aan te verwachten dat de koers tussen de 20.000 en 22.000 dollar blijft ping-pongen. “Ik zou blij zijn als we nu even tussen de 20.000 en 22.000 dollar blijven of in de range van 20.000 tot 30.000 dollar, voordat we aan de volgende grote move omhoog beginnen”, aldus Novogratz.

Factoren die bitcoin omlaag trekken

Er zijn een aantal dingen die bitcoin momenteel in het slop houden. Eén daarvan, en wellicht meteen de belangrijkste, zijn de macro-economische omstandigheden. De inflatie in de Verenigde Staten bereikte afgelopen maand een 40-jarig hoogtepunt en de Federal Reserve lijkt nog lang niet klaar met het verhogen van de rente.

Volgens verschillende analisten heeft het er alle schijn van dat de Amerikaanse economie richting een recessie beweegt, maar de recente cijfers van de banenmarkt spreken dat tegen. Met een werkloosheid van slechts 3,5 procent, lijkt dat Federal Reserve nog genoeg ruimte te hebben om de rente verder te verhogen.

Dat laatste maakt de situatie extra lastig voor bitcoin, aangezien bitcoin juist goed presteert in een klimaat waarin centrale banken de rente verlagen. Hoe meer geld er de economie instroomt, hoe meer er richting bitcoin gaat. Nu heerst er onzekerheid en zie je dat mensen risico van tafel halen. Dat gaat al maanden ten koste van de bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....