Bitcoin koers rustiger dan Nasdaq en S&P 500

De bitcoin koers is de afgelopen maanden relatief rustig. De prijs van BTC maakte een diepe val, maar schommelt nu al enige tijd op en rond de grens van $19.000. Aandelen daarentegen hebben een volatiele tijd achter de rug. Volgens Kaiko is het voor het eerst sinds 2020 dat de koers van bitcoin rustiger is dan die van de Nasdaq en S&P 500.

We kijken hiervoor naar het 20-daags gemiddelde van de volatiliteit van bitcoin. Daarbij worden de dagelijkse koerssprongen bijgehouden. Deze statistiek zit nu onder die van de Amerikaanse techbeurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers minder volatiel dan Nasdaq en S&P 500

De prijs van bitcoin kreeg de afgelopen maanden al flinke klappen. Maar ook de rest van de wereldeconomie heeft het moeilijk. Dat heeft onder andere te maken met het huidige beleid van de Amerikaanse centrale bank. De rentes stijgen, dat betekent dat geld lenen duurder wordt. Daarnaast is er wereldwijd uberhaupt veel onrust.

Bitcoin blijft de afgelopen tijd dus relatief stabiel, maar komt wel van een recordprijs rond $69.000. Net als veel techaandelen staat ook de prijs van BTC ver weg van de records.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...