Bitcoin koers schiet door $22.000

De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur door de $22.000 geschoten. Wat zeggen de analisten?

Afgelopen nacht is de koers naar $22.350 geschoten en op moment van schrijven schommelt de prijs rond ~$22.200. Met een weeksluiting boven de $21.000 lijkt er meer optimisme in de markt zijn geslopen hoewel er nog veel angst in de markt zit. Handelaren en analisten zijn er dan ook niet over eens welke richting de markt gaat kiezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er nadert een belangrijke week voor bitcoin met nieuwe consumentenindexcijfers uit Amerika en de veelbesproken upgrade van het ethereum netwerk (the merge) dat hoe dan ook impact heeft op de gehele markt. Volgende week volgt dan ook nog de FOMC vergadering van de Federal Reserve, waar de markt naar uit kijkt.

Met hoeveel basispunten gaat men deze keer de rente verhogen? Valt het cijfer hoger uit dan analisten verwachten? Dan kan dat negatief nieuws zijn voor als risicovol aangemerkte assets zoals bitcoin. Valt de verhoging mee? Dan kan bitcoin daar juist meeliften omdat de geldkraan dan minder ferm verder dichtgedraaid wordt. Meer liquiditeit is per slot van rekening positief voor bitcoin, historisch gezien.

En hoe weet de dollar haar dominantie te behouden? De dollarindex laat voorzichtig een dalende trend zien, terwijl de aandelenkoersen en bitcoin koers meer herstellen.

Bollinger Bands

De onderstaande analist maakt gebruik van de Bollinger Bands trend-indicator om de huidige koers te duiden. proberen beleggers een trend te ontdekken waar zij vervolgens op in kunnen spelen. De Bollinger Bands zijn gebaseerd op het 20-daags voortschrijdend gemiddelde.

Door middel van een standaarddeviatie worden vervolgens de bovenste Bollinger Band en de onderste Bollinger Band berekend. Via een oscillator wordt de betekenis van prijsuitbraken tussen de prijs en de uiteinden van deze indicator gekwantificeerd. Volgens de Titan of Crypto is er sprake van bodemvorming op deze metric. Of dat ook in werkelijkheid zo gaat uitpakken, valt te bezien. Zoals gezegd is bitcoin momenteel nogal gevoelig voor de macro-omstandigheden.


Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...