Zoon vergiftigt vader en ript $400.000 aan bitcoin

Liam Ghershony, een twintiger uit de Amerikaanse staat Maryland, heeft zijn vader gedrogeerd om maar liefst 400.000 dollar (349.000 euro) aan bitcoin te stelen.

Hij stopte drugs in de thee van zijn vader om deze bewusteloos te maken, zo bericht The Washington Post. Het betrof een stevige dosis van de drug benzodiazepine, een anti depressiemiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vervolgens gebruikte Ghershony de telefoon van zijn vader om $400.000 aan bitcoin over te maken naar zijn eigen bitcoinrekening. Hij wisselde dit zelf om in grote hoeveelheden ether.

Hij liet een briefje achter bij zijn vader. ‘Dit had niet gehoeven, maar ik ga je het beste pensioen ooit geven’, schreef zijn zoon.

Een vriend van zijn vader maakte zich ongerust en belde de politie na twee dagen. De politie vonden de man nog geheel bewusteloos in zijn slaapkamer. Hij had vier dagen nodig om te herstellen van uitdroging en acute orgaanstoornissen.

De drugsverslaafde zoon voelt zich behoorlijk schuldig over zijn daad.

‘Ik heb veel gekke en verknipte dingen gedaan tijdens mijn verslaving. Die schuld en schaamte zal ik altijd met me meedragen’.

$400.000 aan bitcoin

De vader kan zich herinneren dat zijn zoon nogal emotioneel was over zijn eigen cryptocurrency bezit. Door zijn verslaving aan benzodiazepinen en cocaïne kreeg zijn zoon dagelijks een black-out.

De vader vertelt nu aan The Washington Post:

‘Ik dacht dat ik hem zou verliezen’.

Ghershony maakte zich zorgen over het feit dat zijn vader niet reageerde op telefoontjes in de dagen nadat hij gedrogeerd was. Hij liet uiteindelijk zijn vaders ex-vriendin weten van zijn zorgen. Zij belde op haar beurt de politie.

Aanklagers in de zaak hebben naar verluidt geen bewijs gevonden dat Ghershony zijn vader probeerde te vermoorden.

‘Wel was er een opzet om ernstig lichamelijk letsel toe te brengen door hem te drogeren en bewusteloos te maken. Maar gelukkig is meneer Ghersonhy nog onder ons’, zegt assistent-advocaat Donna Fenton in de rechtszaal.

De zoon is opgenomen in een verslavingskliniek om van zijn verslaving af te komen. Zijn beide ouders hebben mededogen en zien zijn situatie verbeteren.

Ghershony zegt zelf:

‘Ik heb spijt betuigd aan mijn vader en dat is alles wat ik nu kan zeggen. Ik kan alleen door middel van acties laten zien hoe ik ben veranderd’.

Also read
Complete straat op de schop voor man in Eindhoven die vanuit huis bitcoin wil minen

 

64.643 bitcoin van Bitfinex hackers verplaatst

 

Nederlander die 39.842 bitcoin kocht moet 17 maanden cel in wegens witwassen

 

Bitcoin prijs naar $38.275 door optimisme op aandelenmarkt

 

De prijs in euro’s:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...