Bitcoin koers schiet naar hoogste niveau in 30 dagen tijd

De bitcoin koers mocht zijn eerste wekelijkse stijging opschrijven sinds augustus, door in de afgelopen zeven dagen met bijna 3 procent te stijgen. Dit positieve momentum zorgt voor een onderbreking van vier achtereenvolgende weken van dalingen voor bitcoin. Die stijging van 3 procent leverde een maandelijks hoogtepunt van 26.750 dollar op voor de bitcoin koers.

Op het moment van schrijven tikt bitcoin binnen op een koers van 26.650 dollar.

September is een zachte maand

Waar we voor de start van september bang werden gemaakt met de geschiedenis van bitcoin in deze maand, lijkt het op dit moment een zachte septembermaand te worden. Normaal gesproken staat september voor verliezen voor de bitcoin koers, maar op dit moment lijken de bears een beetje uitgeput te raken.

Wat dat betreft zou het mooi zijn als dit positieve momentum kan doorzetten. Volgens het on-chain analyseplatform Santiment is dat wel mogelijk, omdat de hoeveelheid Tether (USDT) bij de beurzen naar het hoogste niveau sinds maart is gestegen.

Bitcoin koers schiet naar hoogste niveau in 30 dagen tijd

Als er veel stablecoins aan de zijlijn staan bij de beurzen, dan zorgt dat voor potentiële stijgingen voor bitcoin. In principe is dit namelijk "droog poeder" dat investeerders hebben klaarstaan om bitcoin en mogelijk andere cryptocurrency's te kopen.

Op hetzelfde moment zien we het aantal bitcoin bij de beurzen dalen, wat aansluit bij het voorzichtige bullish momentum dat we momenteel zien.

Positief momentum voor bitcoin

Wat we op dit moment ook zien voor bitcoin is een stijging in het aantal unieke actieve adressen. Gemiddeld zijn er 1,1 miljoen bitcoin-adressen per dag actief; wat het hoogste niveau sinds april 2023 markeert.

Meer activiteit op de blockchain is over het algemeen ook een teken dat het weer de goede kant opgaat met bitcoin.

Is dit dan het moment dat iedereen begint in te kopen voor de halving? In de bitcoin koers zien we dat nog niet helemaal terug, maar qua activiteit begint het er dus al op te lijken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....