‘Bitcoin maakt zich klaar voor een gigantische koersexplosie’

Als we de analisten van Stockmoney Lizards mogen geloven, dan maakt bitcoin zich momenteel op voor een gigantische koersexplosie. Stockmoney Lizards baseert zich voor de analyse op Wyckoff-methode, een klassiek patroon uit de technische analyse, die we vanaf januari 2023 lijken te volgen.

Op dit moment zou bitcoin zich opmaken voor een behoorlijke koersexplosie.

Waar gaat de bitcoin koers heen?

Als we de grafiek van Stockmoney Lizards volgen, dan zou bitcoin op basis van het verleden moeten uitkomen op een koers van ongeveer 50.000 dollar voor de halving. Stijgingen op basis van de Wyckoff-methode beginnen altijd met een "spring" die we voor bitcoin zagen in januari 2023, nadat de bodem werd bereikt in november 2022.

"We hebben de spring gehad in januari, gevolgd door een uitbraak in maart en inmiddels zijn we bij de tweede terugslag aangekomen. Dit is een Wyckoff-patroon uit het boekje", aldus Stockmoney Lizards.

Overigens is Stockmoney Lizards niet de enige die bullish is over bitcoin in aanloop naar de halving. Een ander voorbeeld van een analist die momenteel bullish is over bitcoin is onze eigen Nederlandse Michaël van de Poppe.

Die verwacht voor de halving een bitcoin koers van ongeveer 45.000 dollar. Om dat bullish momentum te behouden is het volgens Van de Poppe wel belangrijk dat bitcoin de koersen van 25.600 tot 25.900 dollar weet te behouden.

Op dit moment handelt de bitcoin koers op 26.631 dollar en lijkt dat redelijk te lukken.

September is niet rektember

Tot nu toe verloopt de septembermaand redelijk voor bitcoin. Vooraf werd ons angst ingeboezemd vanwege de matige resultaten die bitcoin in het verleden wist neer te zetten gedurende deze maand. "September is niet rektember en het lijkt erop dat we het bullish momentum vanaf hier kunnen doorzetten", aldus een optimistische Van de Poppe.

Voor nu is volgens de Nederlandse analist de koers van 26.800 dollar het belangrijkste volgende target voor bitcoin om te doorbreken. Als dat lukt kunnen we weer verder omhoog kijken.

Komende week belooft wel nog belangrijk te worden voor bitcoin, want op 19 september staat de volgende rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank op het programma.

Als de Amerikaanse centrale bank op de pauzeknop drukt en niet met een renteverhoging komt, dan kan dat de bulls mogelijk weer wat energie geven om het positieve momentum een vervolg te geven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....