Michaël van de Poppe voorspelt bitcoin koers van 45.000 dollar

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe voorspelt dat de bitcoin koers in aanloop naar de halving een niveau van 45.000 dollar zal bereiken. In zijn nieuwe video-update op YouTube zegt de analist dat bitcoin langzaam maar zeker richting een nieuwe bullrun toebeweegt.

Is de nieuwe bullrun van bitcoin begonnen? Dat is de vraag die Van de Poppe bespreekt in zijn nieuwe video.

Bitcoin koers van 45.000 dollar

De analist begint zijn video met de constatering dat de Amerikaanse dollar zijn opwaartse momentum doorzet, wat normaal gesproken een negatieve ontwikkeling is voor bitcoin, maar dat vreemd genoeg ook de bitcoin koers positief momentum laat zien.

Bitcoin wordt veel vergeleken met goud, omdat allebei de assets een natuurlijke schaarste bezitten. Terwijl goud dalende is als gevolg van de sterke dollar, begint bitcoin juist weer wat bullish momentum op te pakken.

Het is volgens Michaël van de Poppe nu de vraag of bitcoin het in zich heeft om dat positieve momentum door te zetten. Wat in het voordeel spreekt van bitcoin in de ogen van de analist is dat de koers vanaf de 25.000 dollar weer aan een opmars is begonnen.

Daarmee zijn de "dieptepunten" aangetikt en momenteel zitten we weer tegen een weerstand aan. De huidige koersactie lijkt volgens de analist op die van 2015, waarin bitcoin een lange consolidatieperiode had rondom de bodem, om vervolgens aan een bullrun te beginnen in aanloop naar de halving.

Wat is cruciaal voor bitcoin?

Het belangrijkste voor bitcoin op dit moment is volgens Van de Poppe dat we boven het 200-weekse exponentiële gemiddelde blijven. Als dat lukt, dan kan bitcoin de range daarboven "aanvallen", wat betekent dat we richting de koers van 32.000 dollar kunnen bewegen.

Van de Poppe verwacht dat bitcoin rond de koers van 32.000 dollar wat weerstand krijgt, maar dat we vervolgens door die grens heen breken en voor de halving richting een koers van 45.000 dollar kunnen bewegen.

Dat zou gezien de macro-economische omstandigheden helemaal geen slecht scenario zijn voor bitcoin. De inflatie is wereldwijd nog te hoog en daarom blijven ook de rentes hoog, wat natuurlijk negatief is voor de bitcoin koers.

Alles bij elkaar heeft Van de Poppe echter vertrouwen in de opwaartse trend van bitcoin. De eerste grote horde is volgens de analist de koers van 26.800 dollar, waar we nu tegenaan hangen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....