Bitcoin stijgt 8% en staat op $20.600

Bitcoin stijgt 8% en staat op $20.600

De bitcoin prijs is vannacht weer boven de $20.000 geschoten. Nadat de koers flirtte met een tweejarig dieptepunt onder de $18.700, deed de befaamde beartrap zijn intrede.

Bitcoinstijging

Een beartrap is het moment waarop de koers ineens hard omlaag schiet, om een moment later precies het omgekeerde te doen. Het staat soms ook wel bekend als de 'Reversed Bart', refererend naar Bart Simpson.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eergisteren daalde bitcoin vanuit het niets naar de regionen rond de $18.700. Het was de laagste dagsluiting sinds december 2020.

Vannacht kwam er een ommekeer: bitcoin steeg zo'n 8% tot net onder de $21.000.

Het goede nieuws: het was alweer twee weken geleden dat bitcoin rond dit prijsniveau schommelde. Door de stijging staat de koers nu ook boven een range waar het langere tijd in bewoog, zoals in onderstaande grafiek goed te zien is.

Bitcoin stijgt 8% en staat op $20.600

Uiteraard komen er bij elke prijsveranderingen weer nieuwe koersanalyses voorbij. In een bearmarkt doen vooral de lange termijn-hopium-grafieken het goed; zoals deze van Miles. Hij stelt dat we op een historisch koopmoment zitten.

 

Gisteren kwam er tot twee maal toe relevant nieuws naar buiten. Het lijkt het bitcoin echter koud te houden.

Het feit dat het Witte Huis de aanval weer lijkt te openen op bitcoin mining, doet de markt niets. Ook de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB), de meest extreme óóit, heeft voor een impact op het sentiment in de markt gezorgd.

Hogere rente is - in theorie - indirect niet gunstig voor bitcoin, omdat het leningen (en daardoor vers geld) duurder maakt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin prijs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties