Bitcoin koers sluit negende rode week op rij af, een absoluut record

Bitcoin koers sluit negende rode week op rij af, een absoluut record

De bitcoin koers heeft na het sluiten van de markt op zondag officieel de negende achtereenvolgende rode week op rij achter de rug. Negen rode weken op rij is een absoluut record voor bitcoin, dat het al vanaf het aantikken van de all-time high in november 2021 moeilijk heeft.

Bitcoin koers sluit negende rode week op rij af, een absoluut record
Negen achtereenvolgende rode kandelaren op de weekgrafiek. Bron: Tradingview.com

We zijn de nieuwe week echter relatief goed begonnen, want zoals je kunt zien kleurt de kandelaar voor deze week op dit moment groen. Maar het is pas maandagochtend en er kan nog een hoop gebeuren. Voor het vertrouwen in de markt zou het echter goed zijn om weer eens een positieve week op te mogen schrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Moeite om een steunpunt te vinden

De bitcoin koers is al maanden aan het kwakkelen en heeft moeite om een steunpunt te vinden in de grafiek. Momenteel handelen we weer net boven de 30.000 dollar, maar het is nog maar de vraag hoe lang we dat kunnen volhouden. Alle voorgaande keren dat we onze kop boven deze psychologische grens uitstaken namen de bears het weer over van de bulls.

Met de negende achtereenvolgende rode weeksluiting voor bitcoin heeft de koers flink ingeleverd vanaf het lokale hoogtepunt van 28 maart. Destijds noteerden we een koers van 48.222 dollar en had iedereen het gevoel dat het grootste deel van de bearmarkt achter ons was. Dat bleek allesbehalve waar.

Sindsdien hebben we namelijk tot een maximum van 22.800 dollar ingeleverd en vielen we naar een koers van 25.365 dollar. Ondanks alle verliezen lijkt bitcoin nog altijd zwak en is er weinig tot geen hoop op een krachtige rally. Vaak zijn dit echter de momenten dat ineens alles omdraait, aangezien er altijd een moment komt dat de bears geen munitie meer hebben.

Angst nog altijd meer dan aanwezig

De angst in de markt is, ondanks de kleine opleving, nog altijd volop aanwezig. Weinigen zien op dit moment een reden of argument voor bitcoin om een nieuwe stijging in te zetten. We hebben het al weken over het vinden van een bodem en continu blijft de koers ons weer verrassen met nieuwe dalingen. Dat maakt dat de bekende Bitcoin Fear and Greed Index momenteel een score van 10/100 afgeeft.

Een score van 10/100 staat voor extreme angst en de laatste keer dat de meter zich in deze zone bevond was tijdens de COVID-19 crash van maart 2020. Daarna is de markt echter behoorlijk hersteld en aan het einde van het jaar begon zelfs de magistrale bullrun die ons uiteindelijk in november 2021 naar 69.000 dollar bracht.

Dat is echter niet de monsterkoers die veel analisten in eerste instantie op het oog hadden voor de afgelopen bullrun. De voorspellingen van een bitcoin koers van 100.000 dollar of zelfs meer vlogen ons destijds om de oren. We kunnen de relatief zwakke prestaties echter niet los zien van het macro-economische klimaat waar we ons momenteel in bevinden. Hoge inflatie, onzekerheid over de rentestand en het einde van de pandemie zijn factoren die voor veel angst zorgen onder investeerders.

Lees meer over:
Bitcoin bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties