Bitcoin koers staat langste tijd onder openingskoers van het jaar sinds 2018

De bitcoin koers heeft in 2022 de meeste tijd onder de openingskoers van het jaar doorgebracht sinds 2018.

Luke Martin heeft opgedoken dat de koers in de afgelopen vier van de vijf jaar minder dan 30 dagen onder de openingskoers van het jaar heeft gestaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat dat betreft lijkt het erop dat de bullmarkt echt voorbij is en dat er twee opties zijn. De eerste optie is dat we vanaf nu in korte bull- en bearmarkten bewegen. De andere optie is dat we moeten wachten op de volgende halving tot een nieuwe bullmarkt losbarst.

Korte opleving in maart

Richting het einde van maart leek het er even op dat bitcoin zich herpakte. Met een opleving naar 48.189 dollar op Bitstamp als voorlopig hoogepunt van 2022. Daarna zijn we echter opnieuw in een correctie terechtgekomen.

Die correctie bracht ons vrij recent tot onder de 39.000 dollar en inmiddels handelen we weer boven de 41.000 dollar. Wat de koers betreft is het tot nog toe een vreemd en onvoorspelbaar jaar voor bitcoin.

Die onvoorspelbaarheid kan niet los gezien worden van de macro-economische onzekerheden die momenteel boven de markt hangen. Met name de hoge inflatie die overal ter wereld opduikt betekent dat veel centrale banken overwegen om de rente stevig te verhogen.

Alle ogen zijn daarbij gericht op de Amerikaanse Federal Reserve als hoeders van de wereldreservemunt. Het volgende beslismoment voor de centrale bank van de Verenigde Staten is op 3 en 4 mei van dit jaar.

75 procent adressen in het groen

Ondanks de kwakkelende koers zit het met het gros van de bitcoin hodlers qua resultaten wel goed. Volgens Glassnode bevinden 75 procent van de adressen zich nog altijd in het groen. Ter vergelijking, tijdens de Coronacrash in maart 2020 lag dit percentage op slechts 50 procent.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin ongeveer 40 procent onder de all-time high van meer dan 69.000 dollar en hebben we nog een lange weg te gaan om die koers opnieuw te bereiken. Als we echter één ding hebben geleerd van de afgelopen jaren in bitcoin is dat dingen in deze wereld snel kunnen veranderen.

Wat we de komende maanden van de bitcoin koers kunnen verwachten weet niemand. Nogmaals, alles hangt daarbij af van de Federal Reserve. Op dit moment verwacht de markt een flink aantal renteverhogingen voor 2022, maar mochten ze daarop terugkomen, dan kunnen we vuurwerk verwachten voor bitcoin.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....