Standvastige bitcoin hodlers hebben koers van $100.000 op het oog

Het is volgens Twitter-analist Root zeer onwaarschijnlijk dat bitcoin een duikvlucht naar de 'realized price' van 25.000 dollar maakt. In een serie van tweets beschrijft Root de huidige situatie op de bitcoin blockchain.

Het zijn volgens de analist met name de lange termijn holders die momenteel hun hakken in het zand zetten. Deze groep bitcoiners laat zich in ieder geval niet afleiden door de matige prijsactie van de afgelopen maanden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lange termijn holders verkopen niet

Bitcoin heeft deze cyclus nog niet de prijsactie laten zien waar velen op hadden gehoopt. Bij de lange termijn holders heeft dat tot nog toe echter nog geen deuk in het vertrouwen opgeleverd.

Root acht de kans aanwezig dat de bodem in zicht is, omdat het aantal korte termijn holders op dit moment relatief laag is. De meest recente all-time high van november 2021 was qua hype en speculatie niet te vergelijken met de all-time high van december 2017.

"Met het groeiende HODL-leger zijn nieuwe all-time highs mogelijk, zelfs zonder de aanwezigheid van een grote hoeveelheid kort termijn holders", aldus Root in zijn draadje op Twitter.

Een groot deel van de markt verwachtte koersen van boven de 100.000 dollar en het niet bereiken daarvan betekent volgens Root dat veel lange termijn holders rustig blijven afwachten. Om die reden acht hij een terugval naar de gemiddelde inkoopprijs van 25.000 dollar onwaarschijnlijk.

Veel hangt af van de Federal Reserve

Voor de komende maanden lijkt de Amerikaanse Federal Reserve de touwtjes in handen te hebben. Om de oplopende inflatie te bevechten is de Federal Reserve van plan om de rente dit jaar stevig te verhogen en dat kan bitcoin in de problemen brengen.

De Amerikaanse dollar is nog altijd de wereldreservemunt en dat maakt dat alle ogen in de financiële wereld momenteel gericht zijn op de Federal Reserve. Aandelen, grondstoffen en andere risico-assets kunnen bij renteverhogingen stevige klappen krijgen.

Bitcoin is inmiddels een asset die meedraait op het financiële wereldtoneel en voor het koersverloop niet meer puur afhankelijk is van het HODL-leger. In ieder geval niet op de korte termijn.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....