Bitcoin koers stijgt naar $24.200

448 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) laat vandaag weer groene cijfers zien. De koers staat op het moment van schrijven rond $24.200.

Dat is ruim 8% hoger dan een week geleden. In de maand juli is de koers zelfs met 25% gestegen. Dat was ook wel nodig, want de prijs van bitcoin stond in 2021 nog even rond de koers van $69.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Realized Price

De bitcoin koers is op tal van grafieken te plakken. Een van de populaire statistieken om naar te kijken is de 'realized price', ofwel de gerealiseerde prijs.

De realized price vertegenwoordigt de gemiddelde prijs waartegen alle bitcoin voor het laatst van adres gewisseld zijn.

Op het moment van schrijven staat de koers weer boven de grens van $24.000 en dus ook boven de realized pice.

Maanden in procenten

Bitcoin is sinds de start in 2009 in razend tempo gegroeid. Dat gaat gepaard met grote stijgingen, maar ook diepe dalingen. In onderstaande grafiek zie je het prijsverloop van BTC sinds 2013.

Na drie rode maanden maakt bitcoin nu weer wat progressie naar mooie prijzen.

Bitcoin koers stijgt naar $24.200
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...