Bitcoin koers stijgt naar $28.600 in afwachting van Fed

Bitcoin koers stijgt naar $28.600 in afwachting van Fed

Bitcoin blijft boven de grens van $28.000 in afwachting van een belangrijk bericht uit de Verenigde Staten. Ondanks de onrust op financiële markten en in het bankwezen heeft de prijs van BTC een goed jaar.

Vandaag komt de FOMC, of het Federal Open Market Committee, met nieuwe rentecijfers. Acht keer per jaar komt het FOMC na de meeting naar buiten met hun inzicht op de economische situatie. Dat gaat de afgelopen maanden gepaard met een renteverhoging om de inflatie tegen te gaan.

De FOMC heeft invloed op het monetaire beleid door de rente aan te passen en staatsobligaties te verhandelen. Zo regelt de FOMC de hoeveelheid geld en krediet in de economie en houdt het inflatie onder controle. Tenminste, dat is het idee. Tot op heden zijn de inflatiecijfers hoger dan de gezette doelen (2%) door verschillende centrale banken.

Tegelijkertijd begeeft bitcoin zich in een wereld waar sommige Amerikaanse banken beginnen om te vallen. Dat kan een reden zijn voor Amerikaanse bestuurders om hun koers wat te wijzigen. Het opvangen van instortende banken is een onderneming die een hoop geld kost. Het kan zijn dat we vandaag een lager rentepercentage krijgen dan eerder verawcht.

Bitcoin koers stijgt naar $28.600 in afwachting van Fed

De Federal Open Market Committee komt om 19:00 Nederlandse tijd met de bekendmaking. Om 19:30 komt het hoofd van de Federal Reserve, Jerome Powell, met een persconferentie.

FOMC

Het monetaire beleid dat door dit comité wordt gemaakt heeft effect op veel dingen in onze economie zoals rentes die men moet betalen of ontvangen bij leningen of sparen. Maar denk ook aan wisselkoersen tussen verschillende valuta’s zoals euro’s of dollars. Daarnaast zijn er lange termijn rentes die belangrijk zijn voor hypotheken of pensioenen; maar ook hoeveel geld er beschikbaar is. Al deze dingen hebben weer invloed op hoe goed of slecht we er als land voor staan qua banen, inkomen én welvaart. Daarom houden veel mensen zoals investeerders, economen én politici dit comité goed in gaten want hun beslissing kan grote gevolgen hebben.

Lees meer over:
Amerika dollar Fed

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties