Bitcoin koers stijgt maar deze signalen wijzen op mogelijke daling

581 totale weergaven
Bitcoin koers stijgt, maar let op deze zorgwekkende signalen

In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin koers gestegen, maar verschillende marktsignalen laten zien dat het moeilijk kan worden om de $70.000 te bereiken. Bitcoin is weer boven de $63.000 gekomen, maar een aantal belangrijke signalen wijzen erop dat er redenen zijn waarom beleggers voorzichtig moeten zijn. Gaat de BTC koers dalen?

Signalen waarschuwen voor risico’s voor Bitcoin koers

Een belangrijke maatstaf die wijst op een mogelijke koersdaling is de Network Value to Transactions (NVT) ratio. Deze ratio vergelijkt de groei van de marktwaarde met het transactievolume van Bitcoin.

Wanneer de NVT ratio daalt, betekent dit dat het transactievolume sneller groeit dan de marktwaarde. Dit is meestal een positief teken voor de prijs. Maar wanneer de NVT ratio stijgt, kan dit wijzen op overwaardering, omdat de marktwaarde sneller groeit dan het transactievolume.

Volgens gegevens van Glassnode is de NVT ratio de laatste tijd gestegen. Dit kan betekenen dat de Bitcoin koers op korte termijn zou kunnen dalen.

Bitcoin NVT Ratio. Source: Glassnode

Een andere belangrijke indicator is de Short-Term Holder Spent Output Profit Ratio (STH-SOPR). Deze meet of korte termijn investeerders hun Bitcoin met winst of verlies verkopen. Als de STH-SOPR onder 1 ligt, verkopen investeerders met verlies.

Als het boven 1 ligt, verkopen ze met winst. Momenteel staat de ratio precies op 1, wat betekent dat de winst- en verliesverkopen in evenwicht zijn. Dit kan betekenen dat de Bitcoin koers voorlopig zijwaarts blijft bewegen.

bitcoin-short-term-holder-sopr

Gaat Bitcoin koers dalen onder $60.000?

Op dit moment staat de Bitcoin koers op $62.518, een lichte stijging in de afgelopen dag. Maar de Money Flow Index (MFI) laat zien dat er minder geld in Bitcoin stroomt.

De MFI meet de hoeveelheid kapitaal die in de markt stroomt en vergelijkt dit met de prijs en het volume. Een stijgende MFI wijst op meer liquiditeit, wat een prijsstijging kan ondersteunen. Maar de recente daling van de MFI suggereert dat investeerders hun winsten nemen, wat de prijsstijging kan stoppen of zelfs omdraaien. Als dit zo doorgaat, kan de Bitcoin koers dalen naar $59.978.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...