Bitcoin Koers terug bij af na korte opleving: Houdt $60K stand?

Na een korte opleving afgelopen donderdag is de bitcoin koers na een daling van 3% weer terug bij af. Op dit moment testen we opnieuw het belangrijke supportgebied rond $60.000. Zal dit supportgebied standhouden of moeten we ons nu voorbereiden op een mogelijke neerwaartse uitbraak? Zal de aanhoudende bearish trend de koers de komende week verder omlaag drukken?

We zijn terug van een korte pauze en gaan onderzoeken of er significante veranderingen zichtbaar zijn in de grafieken over verschillende tijdspannes. Lees verder om te ontdekken wat de grafieken ons vertellen en hoe dit invloed kan hebben op jouw handelsstrategieën voor de komende week!

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Wanneer we de onderstaande grafiek bekijken, zien we dat er sinds het verlies van de 200 MA’s een maand geleden weinig veranderd is. Kijk naar de gele cirkel voor een duidelijk beeld. Een maand geleden concludeerden we al dat de 200 MA’s herwonnen moeten worden voor een teken van kracht en een mogelijke hervatting van de bullish trend.

Gisteren heeft Bitcoin opnieuw te maken gehad met afwijzing rond de 200 MA’s. Dit betekent dat onze analyse die we een maand geleden maakte nog altijd onveranderd is.

Voor nu houden we opnieuw het supportgebied rond $60.000 in de gaten. Komen we onder dit gebied terecht houden we rekening met een verdere daling naar belangrijk trendsupport op de daggrafiek, waarover straks meer. Vanaf dit punt kunnen we zeggen dat de neerwaartse trend zich voortzet op alle tijdframes, behalve op de weekgrafiek.

Afgelopen donderdag zagen we de koers nog herstellen vanuit het supportgebied rond $60.000, met een stijging van 4%. We kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken en onthoud het volgende voor de volgende keer dat we een kleine stijging zien. Na zo’n koersstijging zal je Twitter-tijdlijn waarschijnlijk overlopen van berichten gedreven door emotie en gericht op het verzamelen van ‘likes’.

Misschien heb je afgelopen donderdag, na de kleine opleving, ook berichten gezien zoals: “Bitcoin heeft een bodem gevormd en is klaar voor een parabolische stijging”, “Bitcoin vormt een bodem, trendwijziging aanstaande”, “Bitcoin naar $75K” of “Heb je de dip gekocht?”. Dit soort berichten verschijnen terwijl er objectief gezien geen significante veranderingen op de grafiek zichtbaar waren. Als we alle onrust negeren, blijkt dat onze analyse van een maand geleden tot op de dag van vandaag onveranderd is.

Het kan saai lijken om een maand lang dezelfde analyse te volgen. Echter, het helpt om de markt nuchter en zonder emoties te benaderen en te handelen op basis van feiten. Bovendien maakt het je ongevoelig voor nutteloze tweets die verschijnen na een koersverandering van slechts enkele procenten.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Dat er in de afgelopen periode niets significant is gewijzigd, wordt duidelijk als we uitzoomen op de daggrafiek. Hier zien we dat er consequent ‘lower highs’ worden neergezet. Nu is de vraag of de volgende ‘low’ een ‘lower low’ zal zijn onder het supportgebied rond $60.000. Dit zou in lijn zijn met de huidige trend.

De recente opleving die we op de 4-uursgrafiek zagen, is op de daggrafiek nauwelijks zichtbaar en in het grotere geheel niet noemenswaardig.

We bespraken zojuist ook dat in het geval van een neerwaartse uitbraak we belangrijk trendsupport op de daggrafiek in de gaten houden. We hebben het natuurlijk over de 200 MA’s op dit hogere tijdsbestek, zie zwarte uitroepteken in grafiek hieronder.

Op dit moment bevinden de MA’s zich vlak boven het supportgebied rond $50.000. Bij een bearish uitbraak is ons volgende prijsdoel de combinatie van deze MA’s met het belangrijke supportgebied rond $50.000, wat circa 15% onder de huidige koers ligt.

Het is ook nog steeds mogelijk dat het supportgebied rond $60.000 opnieuw stand weet te houden. Als dat gebeurt, willen we eerst zien dat de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek worden heroverd. Vervolgens kunnen we ons richten op het weerstandsgebied rond $72.000 en een mogelijke bullish uitbraak, maar hiervoor is dus nog een hoop werk aan de winkel voor de bulls.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...