Gaat Amerika door met geld bijdrukken en wat is de invloed op de bitcoin prijs?

Gaat Amerika door met geld bijdrukken en wat is de invloed op de bitcoin prijs?

Bitcoin en alle andere financiële markten hebben een scherpe terugval te verwerken gekregen in aanloop naar de Federal Open Market Committee (FOMC) bijeenkomst van deze week.

Er is namelijk een mogelijkheid dat de Federal Reserve (Fed) de duimschroeven aandraait om de inflatie enigszins onder controle te houden en dat is slecht nieuws voor financiële assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin bulls moeten daarmee weer de defensie in, want na de korte uitbraak van afgelopen weekend is bitcoin weer terug onder de 50.000 dollar.

De prijs in euro's:

Wat is er aan de hand?

Analisten geven aan dat de terugval van bitcoin te maken heeft met een zwakke aandelenmarkt als gevolg van de FOMC bijeenkomst die eraan zit te komen. De verwachting is namelijk dat de FOMC op deze bijeenkomst besluit om een strenger monetair beleid te voeren.

Er zijn analisten die verwachten dat bitcoin zelfs tot 42.000 dollar of lager kan terugvallen. Overal ter wereld zijn centrale bankiers al bezig om hun monetair beleid te verscherpen om de inflatie in toom te houden. De Amerikaanse Fed lijkt de volgende te zijn en dat is uiteraard de belangrijkste.

Het beleid van andere centrale banken en die geruchten hebben direct effect op de markten. "Bitcoin bevindt zich onder de slechtst presterende assets in vergelijking met traditionele assets sinds de FOMC bijeenkomst van november, waarbij het tot 20 procent van zijn marktwaarde verloor in 30 dagen tijd," aldus Delphi Digital.

Huidige prijsactie is niet ongewoon

Waar er op dit moment veel analisten zijn die het even minder rooskleurig inzien voor bitcoin, is er volgens de immer positieve Rekt Capital niets aan de hand. In de aangehechte tweet van Rekt Capital legt de pseudonieme analist uit dat bitcoin op de wekelijkse grafiek vaker onder het steungebied is teruggevallen.

De volatiliteit naar beneden op deze prijsniveaus is volgens Rekt Capital helemaal niet ongewoon voor bitcoin en betekent volgens hem dan ook niet dat we nu ineens in een bear market zitten.

Volgens Nederlander Michaël van de Poppe hebben we een zogenaamde bullish divergence onder de 46.500 dollar nodig om een omdraaiing van de huidige situatie te krijgen.

On-chainanalist Will Clemente heeft er ook zo zijn gedachten over.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan