Analisten houden $40.000 in de gaten nadat de koers terugviel naar $45.700

De bitcoin koers is afgelopen nacht teruggevallen naar een dieptepunt van 45.672 dollar en analisten zeggen dat een klassiek patroon op de grafiek in combinatie met on-chain data wijst op een potentieel stevige daling naar 40.000 dollar.

De relatief sterke rally van het weekend waarbij we boven de 50.000 dollar uitstegen is daarmee alweer vergeten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

All-time high lijkt ver weg

Nu het jaar er bijna opzit en een all-time high op het moment van schrijven 33 procent van ons vandaan is, zullen de meeste mensen hun verwachtingen voor 2021 inmiddels hebben bijgesteld.

Al moeten we niet vergeten dat we het jaar rond de 20.000 dollar begonnen en bitcoin het wat dat betreft nog altijd goed heeft gedaan. In die zin is het allemaal een kwestie van perspectief en verwachtingen.

We kunnen de modellen van analisten als PlanB nu eenmaal niet zien als de waarheid, daar zijn het immers modellen voor. Uiteindelijk is bitcoin een goed van de vrije markt en is het lastig om te voorspellen hoe de adoptie daarvan precies verloopt.

Al zullen er veel mensen zijn die vanwege de prestaties van het Stock-to-Flow Model (S2F) uit het verleden hadden verwacht dat de bitcoin koers netjes het model zou blijven volgen. Die mensen moeten niet vergeten dat de wereld onvoorspelbaar is, kijk alleen al naar de mondiale pandemie die nog altijd niet onder controle is.

Volgens Plan B is geduld geboden momenteel.

Sommige analisten verwachten een diepere dip

De meer ervaren analisten weten dat de bitcoin koers de neiging heeft om een dubbele top te maken na het behalen van een nieuwe all-time high. Precies dat lijkt zich nu op de koersgrafiek uit te spelen, wat over het algemeen wordt gezien als een moment dat de trend omdraait.

Als dat scenario zich uitspeelt, dan kunnen we zelfs een stuk lager gaan dan 40.000 dollar. Al moeten we ook realistisch zijn en is het, met de huidige mate van institutionele adoptie, onwaarschijnlijk dat bitcoin lang op dit soort niveaus blijft hangen.

Er is simpelweg veel meer koopkracht in de markt die zou smullen van een significant lagere bitcoin koers. Denk hierbij alleen al aan het El Salvador van Nayib Bukele dat ongeveer iedere dip koopt of het MicroStrategy van Michael Saylor dat regelmatig nieuwe bitcoin opslokt.

Het gaan hoe dan ook nog een paar spannende weken worden voor bitcoin in het jaar 2021. Als we naar beneden kijken is de grens van 40.000 dollar een belangrijke en omhoog moeten we kijken naar het niveau van tussen de 50.000 en 51.000 dollar.

En mogelijk kan de koers zich dan opmaken voor nog één leg up, zoals deze onderstaande analist voorspiegelt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....