‘Bitcoin koers van $100.000 voor 2024’

We kennen het Ark Invest van Cathie Wood inmiddels allemaal als een investeringsfirma die niet bang is om gewaagde voorspellingen te doen. Wat dat betreft stellen ze ook ditmaal niet teleur. In een nieuw onderzoek suggereert Ark Invest namelijk dat bitcoin binnen twee jaar 100.000 dollar of meer waard kan zijn.

Lage volatiliteit is bullish

De onderzoekers van Ark Invest wijzen er in de eerste plaats op dat de volatiliteit van bitcoin nu lager is dan die van de Nasdaq 100 en de S&P 500. "De laatste keer dat de volatiliteit zo laag was, schoot bitcoin van 9.000 naar 60.000 dollar in minder dan één jaar tijd", aldus Yassine Elmandjra, het hoofd van de bitcoin-afdeling bij Ark Invest.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het grote verschil met de stijging van 9.000 naar 60.000 dollar en nu is natuurlijk het macro-economische klimaat waar we ons in begeven. Destijds was er 'geen vuiltje aan de lucht' en nu hebben we te maken met een torenhoge inflatie en stevige renteverhogingen van de belangrijkste centrale banken ter wereld.

Dat maakt het lastig om de situatie van toen met de huidige omstandigheden te vergelijken, maar het blijft interessant en uiteindelijk moeten we ons ergens aan vasthouden. In principe komt het nooit voor dat we met exact dezelfde omstandigheden te maken hebben. Wat dat betreft is de voorspelling van Ark Invest en Elmandjra helemaal niet verkeerd voor het moraal.

Volatiliteit op komst

Voor de derde maand op rij handelt bitcoin tussen de steun die Ark Invest de kostenbasis voor investeerders noemt, die momenteel op 18.814 dollar ligt, en het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde, die we op dit moment terugvinden op een koers van 23.460 dollar.

Ark Invest:

Als we de analyse van Elmandjra op basis van deze grafiek mogen geloven, dan is er volatiliteit op komst voor bitcoin. Mocht dat gebeuren, dan is er een kans dat we door die belangrijke weerstand van 23.460 dollar heen schieten.

In dat geval is het goed mogelijk dat we aan het begin van een nieuwe bullmarkt staan, terwijl ook de volgende halving alweer langzaam op de radar komt. Stapje voor stapje beweegt bitcoin zich op die manier weer in de juiste richting.

Maar het is vooral zaak om niet te vroeg te juichen, want vooralsnog zijn de Federal Reserve en zijn voorzitter Jerome Powell de baas op de markt. Zij hebben met hun renteverhogingen en monetair beleid het lot van de markt, in ieder geval op de korte termijn, volledig in handen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....