Cathie Wood van Ark Invest kocht in 2015 voor $100.000 aan bitcoin

Cathie Wood was er met bitcoin vroeg bij. De CEO van ARK Investment Management praatte met Peter McCormack in de podcast “What Bitcoin Did” over haar bitcoinreis.

Bitcoin in 2015

Ze vertelde dat ze voor $100.000 aan bitcoin had gekocht toen de prijs rond $250 schommelde. Terugkijkend naar de koersgeschiedenis van bitcoin moet dit ergens in 2015 zijn geweest. Naar eigen zeggen deed ze de aankoop nadat ze de whitepaper van Satoshi Nakamoto las.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De zakenvrouw vertelde niet of ze inmiddels al iets van deze investering heeft verkocht. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan is belegging van een ton nu ongeveer $7,6 miljoen waard.

Wood staat al lange tijd bekend als bitcoinoptimist. Op de online conferentie ‘The B Word’ sprak ze onder andere met Elon Musk en Jack Dorsey over het digitale internetgeld.

Ook met haar bedrijf Ark zijn ze op bitcoin gericht. Ze investeren veel in Coinbase en doen met 21Shares ook een poging om de eerste spot bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te zetten.

Met Ark kan Wood echter niet op eenzelfde manier in bitcoin beleggen vergeleken hoe ze dat op eigen conto doet. Met haar bedrijf hebben ze blootstelling aan bitcoin via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Het ARK Next Generation Internet Fund (ARKW) heeft momenteel ongeveer 5,9 miljoen GBTC-aandelen. Omgerekend komt dat neer op ongeveer $67,4 miljoen.

De aandelen staan momenteel op een negatieve premium van 35% ten opzichte van de spotmarkt. Dit maakt de lokroep om een spot ETF alleen maar groter.

$1 miljoen?

Intussen doen de cryptospecialisten van Ark al enige tijd flinke prijsvoorspellingen. Het getal ‘1 miljoen dollar’ is al regelmatig voorbij gekomen. Ark Invest baseert dit bedrag op een aantal rollen die bitcoin kan innemen, van spaarmiddel voor landen en bedrijven tot het gebruik als een mondiaal afwikkelingsnetwerk.

Cathie Wood van Ark Invest kocht in 2015 voor $100.000 aan bitcoin

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...