Yassine Elmandjra van Ark Invest: “Bitcoin voor 2030 naar een koers van 1 miljoen dollar”

Yassine Elmandjra is de man die bij Ark Investments de leiding heeft over de bitcoin-afdeling en hij gelooft dat we voor 2030 al te maken hebben met een bitcoin koers van 1 miljoen dollar per munt. Eerder sprak ook CEO Cathie Wood al vergelijkbare verwachtingen uit.

Niet te vroeg juichen

Hoewel Ark Invest een grote naam is in de investeringsindustrie, gaat het de laatste maanden helemaal niet goed met de fondsen van het bedrijf. Ark Invest investeert vooral in veelbelovende technologie en die bedrijven hebben het enorm zwaar met de renteverhogingen van de Federal Reserve.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ark Invest heeft daar zoveel last van, dat CEO Cathie Wood recent een brief schreef aan de Federal Reserve met het verzoek om de renteverhogingen te staken. Het officiële verhaal van Wood in de brief is dat ze hun boekje te buiten gaan en de economie in het slop duwen, maar de meeste analisten denken dat het een wanhopige poging is om haar eigen fondsen te redden.

Wat we vooral willen zeggen is dat Ark Invest erom bekendstaat veel spectaculaire voorspellingen te doen en dat daar tot nu toe nog redelijk weinig van terecht is gekomen. Er zijn zelfs analisten die roepen dat Cathie Wood vooral geluk heeft gehad met het beleid van de Federal Reserve de afgelopen jaren en dat ze nu de rekening krijgt.

Meer dan 1 miljoen dollar per bitcoin

In een interview met Bloomberg legt Yassine Elmandjra uit hoe Ark Invest aan de bitcoin koers van 1 miljoen dollar komt. “Als we naar de potentie van bitcoin over verschillende toepassingen kijken – van bitcoin als store of value, tot het settlement-netwerk tot bitcoin als verzekering tegen het bevriezen van assets, dan komen wij uit op een totale waarde van 28 biljoen dollar”, aldus Elmandjra.

Een market cap van 28 biljoen dollar zou een minimale koers van 1 miljoen dollar per bitcoin betekenen, gezien er slechts 21 miljoen bitcoin in omloop komen. Dat lijkt allemaal ongeloofwaardig als je kijkt naar de huidige koersactie, maar die moet je dan ook vooral in de context van de macro-economische omstandigheden zien.

Bitcoin gaat voor het eerst in zijn levensloop een wereldwijde recessie in en dat zorgt voor een enorme leegloop. Wat we nu vooral zien is een vlucht naar Amerikaanse dollars, de munt waar mensen de rekeningen mee moeten betalen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....