“Bitcoin koers van 29.000 dollar is dichterbij dan je denkt”

De oorlog tussen de bulls en de bears om de 24.000 dollar is nog altijd gaande. Na een aantal afwijzingen op of rond de 24.000 dollar, hangt bitcoin ook nu weer rond dat koersniveau. Op het moment van schrijven noteert bitcoin een plus van 5,38 procent voor de afgelopen 24 uur. Het lijkt erop dat de markt de Amerikaanse inflatie van 8,5 procent als zeer gunstig interpreteert.

29.000 dollar in oktober?

Bitcoin handelt ondertussen al enkele weken in een stijgend koerskanaal dat wortelt uit de tweede helft van juni. Kort na de voorlopige bodem van 17.600 dollar begon bitcoin aan een opmars. Een opmars met steeds hogere toppen en dalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven is dat koerskanaal nog altijd in tact en heeft het de potentie om ons rond begin oktober naar een koers van 29.000 dollar te brengen. Dat is op zichzelf geen indrukwekkende koers meer voor bitcoin, gezien de all-time high van 69.000 dollar van afgelopen november, maar vanaf de bodem is dat zeker indrukwekkend.

Derivatenhandelaren zijn bearish

Als we naar de derivatenmarkt kijken, dan komen we tot de conclusie komen dat het sentiment daar op dit moment niet positief is. De jaarlijkse premium op bitcoin futures bungelt momenteel rond de 2 procent, wat over het algemeen betekent dat de futuresmarkten bearish zijn.

Op zich is dat geen reden tot zorg, aangezien we vanaf het begin van het jaar gemeten al 51 procent in de min staan. Die dalingen zorgen er waarschijnlijk voor dat er weinig ‘honger’ naar long-contracten is en het gros van de markt bearish is.

Een percentage tussen de 4 en 8 procent wordt over het algemeen als neutraal gezien, vanaf 1 juni zijn we al onder de 4 procent gedoken en zijn de futuresmarkten bearish.

De professionals op de derivatenmarkt zijn op dit moment niet optimistisch, maar het eerder besproken trendkanaal ziet er sterk uit en heeft de potentie om bitcoin naar een koers van 29.000 dollar te sturen de komende maanden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....