Koers van 341.100 dollar brengt bitcoin op gelijke hoogte met de euro

1106 totale weergaven

Het is altijd interessant om bitcoin te vergelijken met fiatmunten en concurrerende store of values als goud en zilver. Dat is dan ook precies wat we vandaag gaan doen met de grafieken van Matthew of @crypto_voices op Twitter.

Bitcoin koers van 341.100 dollar nodig

Je zou denken dat er een astronomisch hoge bitcoin koers nodig is om bitcoin op gelijke hoogte te brengen met fiatmunten als de euro en de dollar. Ons hele financiële systeem draait immers op die munten, wat betekent dat er een hele hoop van in omloop moeten zijn. In werkelijkheid valt dat best wel mee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Koers van 341.100 dollar brengt bitcoin op gelijke hoogte met de euro

Dit is hoeveel bitcoin waard moet worden om iedere fiatmunt
“in te halen” of om in ieder geval op gelijke hoogte te komen. Om de market cap van de euro te evenaren (6,52 biljoen dollar), hebben we een bitcoin koers van 341.100 dollar nodig. Om de Amerikaanse dollar te achterhalen is een koers van 288.100 dollar nodig.

Dat zijn extreem hoge bitcoin koers, dat is zeker waar, maar waarschijnlijk een stuk lager dan je in eerste instantie zou denken. Dat komt omdat niet alle dollars die in het systeem rondzwerven ook daadwerkelijk bestaan. De meeste Amerikaanse dollars en euro’s zijn immers schulden. Zij komen tot leven door schuldcreatie, maar feitelijk is dat geen geld.

Bitcoin versus goud en zilver

Een andere interessante vergelijking voor bitcoin is de vergelijking met goud en zilver. In de onderstaande grafiek zijn verschillende manieren om de market cap voor goud en zilver te bepalen afgebeeld en de bitcoin koers die nodig is om daarmee op gelijke hoogte te komen.

Koers van 341.100 dollar brengt bitcoin op gelijke hoogte met de euro

Om op gelijke hoogte te komen met de waarde van al het goud dat ooit gemijnd is, moet bitcoin een koers van 589.500 dollar bereiken. Dat lijkt met de huidige koers van ongeveer 24.000 dollar een onmogelijke opgave. Een meer realistische doelstelling lijkt de goudvoorraad van centrale banken, die momenteel op 2,04 biljoen dollar wordt geschat.

Als bitcoin dat punt wil bereiken, dan heeft het een koers nodig van 106.500 dollar. De koers die door velen werd verwacht in de vorige bullrun, maar die bitcoin helaas niet heeft waar kunnen maken. Wellicht dat we die koers tijdens de volgende bullrun aantikken en die bijzondere sprong kunnen maken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....