Bitcoin koers verliest cruciale steun: $48.000 in aantocht?

5554 totale weergaven
Bitcoin's grote gap: kans of zorg?

Bitcoin is vandaag door een belangrijke steun gevallen en naar de koers van 53.500 dollar gedaald. Dat is het laagste niveau in vier maanden voor de bitcoin koers en investeerders beginnen zich ondertussen zorgen te maken over de digitale munt. Rond deze niveaus vonden voor 589 miljoen dollar aan liquidaties plaats, waaronder 511 miljoen dollar aan long-posities.

De bitcoin markt is in paniek

Het is duidelijk dat de bitcoin markt op dit moment in zware paniek is. Dat komt onder andere door de 8,5 miljard dollar aan bitcoin die Mt. Gox aan zijn voormalige gebruikers gaat uitkeren deze maand en natuurlijk de Duitse overheid die zijn bitcoin blijft verkopen.

Volgens de analisten van BeInCrypto kan de bitcoin koers hierdoor naar 48.000 dollar zakken.

De prominente analist Miles Deutscher is helemaal klaar met de koersdalingen van bitcoin en lijkt zelfs een beetje gefrustreerd te raken over de situatie. “Kunnen we niet gewoon meteen naar 48.000 dollar zakken, zodat deze shit voorbij is? Geachte Duitsland en Mt. Gox – verkoop alsjeblieft meteen al jullie bitcoin. Beste particulieren, verkoop in paniek al je altcoins. Laten we alle pijn gewoon snel voorbijgaan en vanaf dan weer stijgen”, aldus de analist.

Kritieke weerstand gebroken

Met de koersdalingen van bitcoin is de kritieke weerstand op 56.500 dollar gebroken. Volgens Dave the Wave mogen we ons zorgen maken en kan bitcoin nu zakken naar het volgende significante Fibonacci-niveau op 48.000 dollar.

?s=46&t=3iAFD_WHRWDFSLixlrJyWg

Toch blijft Dave the Wave hoopvol en noemt hij de huidige markt “technisch gezien” nog steeds een bullmarkt. Hopelijk gaan we dat terugzien als de verkopen van de Duitse overheid voorbij zijn en als blijkt dat de uitkeringen van Mt. Gox niet zo negatief waren voor de markt.

De komende weken kunnen weleens cruciaal worden voor bitcoin. Het wordt nu echt belangrijk om het positieve momentum weer op te pakken. Zeker omdat de traditionele financiële markten all-time high na all-time high blijven maken.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....