Bitcoin koers stuit op weerstand: doorbraak naar $70.000 mogelijk?

407 totale weergaven
Bitcoin koers stuit op weerstand: doorbraak naar $70.000 mogelijk? |

De Bitcoin koers stuit op een weerstand rond $67.583. Als Bitcoin boven deze grens komt, zou de koers kunnen stijgen richting de psychologische grens van $70.000. Toch wijzen indicatoren zoals de RSI en MACD op een afnemende kracht, hoewel de toename in actieve adressen positieve signalen van gebruikers laat zien. Lukt het de BTC koers om te stijgen?

Duidelijke Bitcoin koers in dalend kanaal

Bitcoin beweegt binnen een dalend koerskanaal, wat een bearish patroon laat zien van lagere toppen en dalen. De bovenkant van dit kanaal rond $69.000 vormt een sterke weerstand, waar de Bitcoin koers steeds opnieuw afketst. Recente afwijzingen bij deze grens lijken het moeilijk te maken om deze te doorbreken.

Source: TradingView

De huidige weerstand ligt tussen $67.583 en $69.000. Als de Bitcoin koers boven dit bereik uitkomt, zou er ruimte kunnen zijn voor een verdere stijging richting $70.000. Als dit echter niet lukt, kan de koers weer terugzakken binnen het dalende kanaal.

De dichtstbijzijnde steun ligt rond $66.423. Mocht de koers hier doorheen zakken, dan kan de Bitcoin koers dalen naar de onderkant van het kanaal, tussen $60.000 en $62.000.

RSI en MACD geven verzwakking aan

De Relative Strength Index (RSI) staat nu op 56,75, iets onder de signaallijn van 63,00, wat aangeeft dat de bullish kracht afneemt. Begin oktober lag de RSI boven de 70, wat op overbought omstandigheden wees en zorgde voor een correctie. Toch blijft de RSI boven de 50, wat betekent dat de bulls nog steeds potentieel hebben, zolang de koers niet verder verzwakt.

Source: TradingView

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) ligt nog boven de signaallijn, wat een bullish trend aangeeft. Maar de krimpende histogrambalken wijzen op afnemende kracht. Als de MACD-lijn onder de signaallijn zakt, kan dit wijzen op een tijdelijke daling of een periode van consolidatie.

On-chain activiteit toont stijgende betrokkenheid

Volgens gegevens van IntoTheBlock zijn actieve Bitcoin adressen afgelopen week met 5,20% gestegen, wat wijst op meer betrokkenheid van bestaande gebruikers. Het aantal nieuwe adressen daalde echter met 6,50%, wat betekent dat de huidige gebruikers de meeste activiteit veroorzaken.

Het 7-daags gemiddelde van de transacties was op dit moment 539.81k BTC, met een recente piek van 672.53k BTC op 22 oktober en een daling naar 371.37k BTC op 20 oktober. Deze positieve signalen zouden mogelijk kunnen wijzen op een stijging van de Bitcoin koers.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...