Analist waarschuwt voor scherpe daling onder $20.000

338 totale weergaven

De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur naar $20.491 gedaald. Wat zeggen de analisten?

'Onder $20.000 zakken'

Een van de analisten die het nogal somber inziet, is Cheds, een pseudonieme handelaar op Twitter met maar liefst 268.800 volgers. Op basis van een aantal technische indicatoren waaronder een achtdaagse Exponential Moving Average (EMA) indicator om een koerstrend te bepalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op basis van de richting van deze indicator en de positie ten opzichte van de marktprijs, voorziet hij een verdere daling onder de $20.000. Hij neemt daarbij de woorden 'bear pennant' en 'bear flag' in de mond, bearish patronen die niet gunstig kunnen uitpakken voor de koers, zo vertelt hij ook op zijn Youtube-kanaal.

Ook CryptoBirb ziet in zijn analyse dat bitcoin met de weeksluiting onder de 200 moving average, de gemiddelde prijs van de afgelopen 200 dagen, zit. Historisch gezien maakt bitcoin een correctie van 80 tot 90% ten opzichte van de all-time high. Een correctie van 80% betekent dat de prijs in de zone van $10.000 tot $15.000 gaat uitkomen.

Hoewel het aantal bitcoin dat bij beurzen staat, historisch laag is, is er het afgelopen etmaal weer meer btc naar exchanges gestuurd, zo blijkt uit cijfers van Glassnode. Een trendbreuk dus. Het gaat om netto 398 miljoen dollar aan btc dat naar beurzen is verzonden.

Angst in de markt

Of het zover komt, valt te bezien. Momenteel heerst er veel angst in de markt, met een zeer lage score van '10' op de Crypto Fear & Greed Index. Zoals in de onderstaande afbeelding duidelijk wordt, is het sentiment sinds mei dit jaar laag te noemen.

Analist waarschuwt voor scherpe daling onder $20.000

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...