Historisch weinig bitcoin op beurzen

402 totale weergaven

Er staat historisch weinig bitcoin (BTC) op centrale beurzen. Dat blijkt uit nieuwe on-chaincijfers van Glassnode. Op 26 juni stond er ruim 2,38 miljoen bitcoins op exchanges.

Lage saldi lijkt in contrast te zijn met de huidige bearmarkt. Zoals bekend staan alle cryptokoersen momenteel erg laag. Dat leidt tot veel angst in de markt. Lagere koersen zijn het gevolg van meer aanbod dan vraag, dus relatief veel bitcoin bij verkoopkantoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar dit cijfer veronderstelt wat anders, namelijk een lage stand bij beurzen. Glassnode becijfert dat er ~2,38 miljoen bitcoins bij beurzen staat. Vorig jaar mei stond er nog bijna 3,2 miljoen bitcoin op beurzen. Een min van ruim 800.000 bitcoin in circa een jaar tijd.

Kijken we naar de in - en uitstroom van bitcoin de afgelopen 24 uur, dan is er een netto plus van 100 miljoen dollar dat weer uit beurzen getrokken is. Nog geen trendbreuk dus.

Angst in de markt

Zoals gezegd, momenteel is er veel angst in de markt met een score van '12' op de Crypto Fear & Greed Index. Een logisch gevolg van lagere koersen en altijd een kip en ei verhaal. Want je hebt meer hebzucht nodig voor meer vraag naar bitcoin. De toppen boven '70' en zelfs '50' lijken nu ver weg, hoewel er toch ook weer whales zien die kansen zien in de huidige correctiemarkt.

Historisch weinig bitcoin op beurzen
Crypto Fear & Greed Index afgelopen 12 maanden

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...