‘Bitcoin koers zou 25.000 dollar hertesten zonder Silvergate-drama’

Het is je vast niet ontgaan dat Silvergate Bank, wat ook wel de bank van de crypto-wereld genoemd wordt, in grote financiële problemen zit. De eerste schok rondom de bank zorgde zelfs voor een koersdaling van 5 procent voor bitcoin. Het opvallende is dat de aandelenmarkten de week juist goed eindigden, wat normaal gesproken betekent dat bitcoin hetzelfde doet.

25.000 dollar

Ditmaal lukt het bitcoin dus niet om te profiteren van de positieve koersactie binnen de traditionele financiële wereld, wat het normaal gesproken wel doet. "Als de angst rondom Silvergate niet in de markt zat, dan had bitcoin echt boven de 25.000 dollar uit kunnen breken volgende week", aldus Tedtalksmacro in een update.

Als je het aan Michaël van de Poppe vraagt, een populaire Nederlandse analist, dan is het een kwestie van tijd voordat bitcoin een comeback maakt. "Bitcoin viel omlaag van 23.800 dollar naar 22.300 dollar, terwijl de Nasdaq en S&P juist een sprong maakten. Het is een kwestie van tijd voordat bitcoin terugkomt", zo vertelde hij zijn volgers.

Voorlopig lijkt de Amerikaanse dollar even op een gevoelig punt te zitten. De wereldreservemunt komt even op adem na een gigantische run omhoog en dat kan weleens goed uitpakken voor bitcoin.

Silvergate naar all-time low

Ondertussen nemen de zorgen over een faillissement van Silvergate Bank toe. Reden daarvoor is onder meer het sluiten van het Silvergate Exchange Network op 3 maart, waarmee de zorgen over een faillissement van de bank flink zijn vergroot.

Hoewel sommigen al wijzen naar alternatieven, zijn er binnen de gemeenschap ook mensen die hopen dat Silvergate er snel weer bovenop komt. Bitcoiner Nic Carter zegt bijvoorbeeld dat hij Silvergate "altijd respecteerde" voor hun pro-crypto standpunten, terwijl niemand anders dat was.

'Bitcoin koers zou 25.000 dollar hertesten zonder Silvergate-drama'

"Het is verdrietig om ze op deze manier te zien, laten we hopen dat ze het halen", aldus Carter. Het aandeel van Silvergate sloot de week uiteindelijk af onder de 5 dollar, terwijl het tijdens de bullrun van 2021 nog boven de 200 dollar handelde.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....