Bitcoin koers daalt met ruim 4% na onrust rondom Silvergate Bank

Het is als bitcoiner nooit leuk om wakker te worden met rode cijfers voor bitcoin. Vanochtend was weer zo'n moment en staat er voor de afgelopen 24 uur een min van 4,34 procent op de koersborden. Dat brengt de bitcoin koers op 22.392 dollar, maar wat is er aan de hand?

Silvergate Bank

De meeste verhalen met betrekking tot de daling gaan over het grote Silvergate Bank, dat ook wel de bank van de crypto-wereld genoemd wordt. Waar Silvergate in het verleden met grote hoeveelheid crypto-partijen, zeggen veel meer bedrijven die samenwerking op vanwege zorgen over de bank.

Sterker nog, die onrust veroorzaakte de bank zelf, door in zijn jaarlijkse 10-K rapport te spreken over de mogelijkheid dat ze de komende periode plotseling "minder dan goed" voorzien zijn van kapitaal. Voor een bank zijn dat natuurlijk dodelijke uitspraken.

Bitcoin koers daalt met ruim 4% na onrust rondom Silvergate Bank

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het aandeel van Silvergate Bank plotseling een harde tik omlaag kreeg. Gisteren stond er een daling van ruim 57 procent op de borden. Als dit zo doorgaat, kan het weleens heel snel verkeerd aflopen met de bank van de crypto-wereld.

Klanten lopen weg

Ondertussen blijven de grote klanten weglopen bij Silvergate Bank. Onder meer Coinbase en Crypto.com lieten gisteren weten dat ze hun bankzaken niet meer bij Silvergate regelen. Ook stablecoin-gigant Circle, bekend van de USD Coin (USDC), deelde dat het bezig is om "bepaalde diensten" met de bank af te bouwen.

The Kobeissi Letter vat het in de bovenstaande tweet allemaal mooi samen en sluit af met de conclusie: "Dit kan geen toeval zijn." Het lijkt er inderdaad op dat het een met het ander te maken heeft.

Er zijn grote problemen bij de belangrijkste bank van de crypto-wereld en de koersen krijgen een harde tik. Het is natuurlijk niet zeker dat de problemen bij Silvergate hier de aanleiding voor zijn, maar het is moeilijk om een betere reden te vinden. Al zullen er vast technische analisten zijn die beweren dat ze de dalingen zagen aankomen in de grafieken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....