Bitcoin komt naar Venmo: 60 miljoen gebruikers kunnen aan de slag

PayPal heeft onlangs een nieuwe functie aangekondigd waarmee Venmo-gebruikers bitcoin kunnen overmaken naar vrienden, familie en externe wallets en beurzen binnen het crypto-ecosysteem. De betaaldienst zet dus groots in op bitcoin als mogelijke optie.

Deze uitbreiding zal in de loop van de komende weken worden geïmplementeerd, met een start in mei 2023. Dat is te lezen in het persbericht van PayPal.

Volgens PayPal kiezen veel gebruikers Venmo vanwege de veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid die het platform biedt voor het beheren van hun cryptovaluta. In de afgelopen twaalf maanden heeft ruim 74% van de crypto-gebruikers op Venmo ervoor gekozen om hun cryptovaluta in hun account te houden. Daarnaast heeft bijna de helft van de klanten met bestaande crypto-saldi sinds begin 2023 hun bezit op Venmo uitgebreid.

Venmo hoopt dat hun dienst ‘eenvoudig en gebruiksvriendelijk’ wordt. Gebruikers kunnen naar het crypto-gedeelte in de Venmo-app gaan, hun beschikbare munten bekijken en vervolgens de gewenste transactie doen. Ze kunnen kiezen om bitcoin te verzenden naar een ander Venmo-account, een PayPal-account of een externe wallet door het walletadres van de ontvanger in te voeren. Ook is er een optie om hun eigen unieke bitcoin-adres QR-code te genereren, die ze met anderen kunnen delen.

Bitcoin komt naar Venmo: 60 miljoen gebruikers kunnen aan de slag

PayPal benadrukt: belangrijk om te weten is dat bitcoin transacties onomkeerbaar zijn en niet kunnen worden teruggedraaid. Daarom wordt geadviseerd om zorgvuldig te controleren of de gegevens van de ontvanger correct zijn voordat een transactie wordt uitgevoerd.

Verder deelt PayPal nog wat opvallende cijfers in hun persbericht: Sinds de introductie van cryptovaluta op Venmo in 2021 is het platform voortdurend bezig geweest met het uitbreiden van de mogelijkheden en diensten rondom cryptovaluta. Zo hebben ze eerder Cash Back to Crypto toegevoegd voor Venmo Credit Card-klanten en prijsmeldingen geïntroduceerd om de prijzen van cryptovaluta in realtime te volgen. Met de toevoeging van deze nieuwe bitcoin-overdrachtsfunctie zet PayPal een volgende stap in het verbinden van Venmo-gebruikers met het bredere crypto-ecosysteem en belooft het bedrijf om in de toekomst nog meer crypto-gerelateerde producten en diensten te introduceren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...