PayPal bewaart meer dan $500 miljoen aan cryptovaluta

1054 totale weergaven

Volgens de jaarlijkse filing bij de Securities and Exchange Commission had Paypal op 31 december 2022 meer dan $500 miljoen aan cryptovaluta.

Crypto bij PayPal

Het lijkt misschien even alsof de betaalgigant dit zelf op de balans heeft staan, maar dat is niet het geval. PayPal biedt bitcoindiensten aan haar klanten aan. In totaal hebben ze daarom $291 miljoen aan bitcoin en $250 miljoen aan ether voor hun gebruikers in beheer.

Verder heeft PayPal nog tientallen miljoenen dollars aan bcash en litecoin. Opvallend genoeg is het totaal lager dan wat ze in het derde kwartaal van 2022 hadden. Destijds had het betaalbedrijf nog de custody over $694 miljoen aan cryptovaluta.

Toen stond de koers echter nog wel ietsje hoger dan eind 2022, wat deze daling kan uitleggen. Eind september betaalde je nog $19.400 voor één bitcoin. Tegen het einde van het vorige kalenderjaar was dat $16.600.

Lange tijd konden klanten van PayPal hun cryptovaluta niet van het platform halen. Sinds november 2020 kan dat wél.

De CEO van PayPal, Dan Schulman, gaf in 2019 toe dat hij op persoonlijke conto bitcoin had. Hij was in 2020 buitengewoon positief over alle soorten digitale valuta. Sinds het einde van dat jaar begon zijn bedrijf met de verkoop van cryptovaluta in de Verenigde Staten. Later volgden ook het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg.

Via laatstgenoemde land hopen ze uiteindelijk ook de Europese markt te kunnen betreden.

Sinds kort moet PayPal aan de SEC bekend maken hoeveel cryptovaluta ze in beheer hebben. De beurswaakhond heeft deze gedetailleerde rapportages in maart 2022 verplicht gesteld als onderdeel van een nieuwe reeks voorschriften.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal