Bitcoin kopen met een Tikkie? Het kan nu bij Bisq

Bitcoinbeurs Bisq heeft nu ook Tikkies geïntegreerd. Daarmee is de decentrale exchange, wat ook wel afgekort wordt als dex, nog makkelijker te gebruiken voor Nederlanders.

Tikkies op Bisq

Bisq is een van de weinige plekken waar je makkelijk op een decentrale manier bitcoin kunt kopen. Je hoeft er geen Know Your Customer (KYC) procedures te doorlopen. Het is een open source software die je kunt downloaden. Op deze manier wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Doorgaans doet een centrale partij dit: Binance of Coinbase zijn enkele bekende namen. Maar het kan dus ook zonder tussenpartij.

Op Bisq zijn allerlei betaalopties geïntegreerd, van giftcards tot MoneyGram en van SEPA tot Western Union. Omdat het een open en mondiaal peer-to-peer netwerk is, brengt het mensen vanuit allerlei hoeken van de wereld hij elkaar. Je kunt van bijna 60 betaalmethoden gebruik maken, zo is te lezen op de website.

Binnenkort komt daar ook een Tikkie bij als betaaloptie. Op GitHub is het proces over de integratie en besluitvorming terug te lezen. Zo is er gekeken of Tikkies aan alle voorwaarden voldoen die bij Bisq horen. De pull request is inmiddels gemerged.

Bitcoin kopen met een Tikkie? Het kan nu bij Bisq

Tikkie is een gratis app waarmee je een betaalverzoekje kunt versturen naar vrienden en familie. Het is een initiatief van ABN AMRO, maar je hoeft geen klant te zijn om de app te gebruiken. Wel moet je een Nederlandse betaalrekening hebben, om de iDeal betaling te kunnen ontvangen.

Bitcoin kopen met een Tikkie? Het kan nu bij Bisq

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
beursBitcoin nieuws