Bitcoin kopen of minen? HashWorks CEO Todd Esse kiest voor het laatste

852 totale weergaven

De bitcoin koers is ondertussen lager gevallen dan de meeste analisten hadden verwacht en het ziet er op dit moment allemaal niet goed uit. Iedereen had te hoge verwachtingen van de bullmarkt en dat heeft enkele grote spelers als 3AC, Celsius, BlockFi en Voyager Digital in de problemen gebracht.

Bitcoin miners hebben het vanwege de lage koers ook zwaar, maar Todd Esse van HashWorks ziet de toekomst optimistisch tegemoet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Huidige koersen zijn een kans

Bitcoin handelt momenteel onder de Realized Price, de gemiddelde koers waarvoor alle bitcoin de laatste keer van adres gewisseld zijn. We zijn zelfs onder de all-time high van 2017 gedoken en de hashrate duikt omlaag.

HashWorks CEO Todd Esse gelooft dat de huidige koersen een enorme kans bieden en is ook bitcoin mining nog altijd een aantrekkelijke investering als je lange-termijn doelen hebt.

Volgens Esse zijn de meeste energiecontracten die miners hebben afgesloten niet afgesloten op de manier zoals grote spelers in de energie-industrie dat behoren te doen. “We hebben deze film eerder gezien, nietwaar? Makkelijk geld in combinatie met een slechte discipline levert een risicoprofiel in disbalans op.

Goed moment om te starten

Over het algemeen markeren perioden als deze volgens Todd Esse een goed moment om te starten met minen. “Onze enige focus is om te profiteren van de kansen die op dit moment voorbijkomen”, aldus Esse tegenover Cointelegraph.

Met een budget van 1 miljoen dollar zou Esse er op dit moment voor kiezen om enkel te investeren in bitcoin. Volgens de CEO van HashWorks zijn de prijzen van ASICs op dit moment nog te hoog en hij geeft aan dat het tijdperk van thuis-minen voorbij is.

Dat laatste heeft met name te maken met de nieuwe dynamiek in de energie-industrie. Zonder de juiste energiecontracten is het volgens Todd praktisch onmogelijk om ertussen te komen in deze markt. Alleen bij partijen als Compass Mining of andere cloud-miners ziet hij nog een kans voor particulieren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....