Hashrate Bit Digital gehalveerd door explosies in mining datacenters

Hashrate Bit Digital gehalveerd door explosies in mining datacenters

Het miningbedrijf Bit Digital meldt dat ruim 4.000 bitcoin miners offline zijn gegaan, omdat ze geen elektriciteit ontvangen. De reden is een ongeluk in het gebouw waar de elektriciteit wordt opgewekt op twee verschillende mininglocaties.

Niagara Falls en North Tonawanda

Bit Digital meldde donderdag dat de stroomvoorziening in Niaga Falls uitgevallen is door een “explosie en een daaropvolgende brand.” Het bedrijf werkt daar samen met een partner, Blockfusion USA. Als gevolg van het ongeluk zijn 2.515 bitcoinminers en 710 etherminers offline. De miners zelf zijn niet geëxplodeerd, het probleem zit in de toevoer van elektriciteit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“De explosie en brand zijn vermoedelijk veroorzaakt door defecte apparatuur van het elektriciteitsbedrijf. Blockfusion en het bedrijf zijn van plan om claims in te dienen, waaronder vergoeding van gederfde inkomsten,” meldt Bit Digital in hun verklaring.

In North Tonawanda in de staat New York werkt Bit Digital samen met Digihost. Dat bedrijf had een vergelijkbaar probleem. Gevolg was dat 1.580 cryptovalutaminers daar offline gingen.

Hash rate en koers naar beneden

Gevolg van de twee ongelukken is dat de hash rate van Bit Digital met 46,8% gedaald is. Met zoveel minder rekenkracht is de kans groot dat er minder transacties door Bit Digital geverifieerd mogen worden en er dus ook minder verdiend wordt. De verwachting is dat Niagara Falls over een paar weken weer online is, voor North Tonawanda is geen prognose afgegeven.

Het mining bedrijf heeft nog vier andere locaties in de Verenigde Staten waar cryptovaluta wordt gemined. Bit Digital wordt aan de Nasdaq verhandeld (ticker: BTBT) en is een van de grotere beursgenoteerde miners in de Verenigde Staten. . De koers dipte vanaf de opening van de beurs op donderdag aanvankelijk met 8,93%, maar trok later weer bij om uiteindelijk te sluiten met een verlies van 1,19% over twee dagen.

Lees meer over:
mining miner hashrate

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties